Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 506 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 36 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 61 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 25 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 257 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

BANH MI GRILLA­TULLA KUKKA­KAALILLA

Banh mi grillatulla kukkakaalilla on mitä mainiointa piknikruokaa! Näiden vietnamilaishenkisten patonkien välistä löytyy lisäksi pikapikkelöityjä kasviksia.

Perinteisesti banh mi -patongit sivellään maksapasteijalla ja täytetään erilaisilla makkaroilla ja pikkelöidyillä vihanneksilla. Kasviskapinan patonki on tietenkin vegaaninen ja tässä reseptissä patongit täytetään grillatulla kukkakaalilla ja pikapikkelöidyillä retiiseillä, porkkanoilla ja kurkuilla. Patongit voidellaan vegaanisella majoneesilla ja Tartex-tahnalla, joka on makunsa puolesta oiva vegevaihtoehto maksapasteijalle. Voit käyttää myös hyvin varustelluista marketeista löytyvää vegaanista pateeta Tartexin sijasta.

Annoskuva reseptille banh mi grillatulla kukkakaalilla

BANH MI GRILLA­TULLA KUKKA­KAALILLA

Lautanen ja aterimet ikoni
6 kpl
kello
30 min +
2 h marinointi

Ainekset:

  • 1 kukkakaali (n. 500 g)
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sambal oelekia tai srirachaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 rkl seesamiöljyä

Pikapikkelöidyt vihannekset:

  • 6 retiisiä
  • 1 porkkana
  • ½ kurkku
  • 2 dl omenaviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 2 patonkia
  • Tartex-kasvistahnaa
  • vegaanista majoneesia
  • korianteria
  • jalapenoa (tuoretta tai säilöttyä)

Valmistus:

  1. Leikkaa kukkakaali noin 1,5 sentin siivuiksi. Pienimmät palaset voit käyttää johonkin toiseen ruokaan.
  2. Sekoita soijakastike, sambal oelek, vaahterasiirappi, limen mehu ja seesamiöljy keskenään ja sekoita marinadi kukkakaalien joukkoon. Anna maustua pari tuntia.
  3. Pikapikkelöityjä kasviksia varten leikkaa retiisi ja kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Laita kasvikset purkkiin. Mittaa kattilaan omenaviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kiehauta ja anna sokerin sulaa. Kaada etikkaliemi kuumana kasvisten päälle, sulje kansi ja anna jäähtyä. Pikapikkelöidyt vihannekset ovat valmiita, kun liemi on jäähtynyt.
  4. Grillaa kukkakaaleja muutama minuutti per puoli. Käytä kuumina tai jäähtyneinä.
  5. Leikkaa patongit kolmeen osaan ja halkaise palat. Levitä sisäpinnoille runsaasti Tartexia ja majoneesia. Täytä patongit grillatuilla kukkakaaleilla ja pikapikkelöidyillä vihanneksilla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja pilkotulla jalapenolla.
reseptitleivät
aasialainenbanh mijalapenokorianterikukkakaalikurkkulimeporkkanaretiisi

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit