Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 506 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 36 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 61 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 25 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 257 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KORE­ALAISET SSAM­JANG TOFU­PATONGIT

Korealaiset ssamjang tofupatongit sopivat hyvin evääksi tai vaikka etäpäivän lounaaksi. Patonkien täytteenä on savutofua ja pikapikkelöityjä kasviksia.

Annoskuva reseptille korealaiset ssamjang tofupatongit

KORE­ALAISET SSAM­JANG TOFU­PATONGIT

Lautanen ja aterimet ikoni
Kolmelle
kello
30 min

Ainekset:

  • 3 minipatonkia (tai 1 tavallinen patonki kolmeen osaan pätkittynä)
  • 200 g savutofua
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl + 1 rkl ssamjang soijapaputahnaa
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • vesikrassia tai babypinaattia
  • chiliä
  • tuoretta minttua
  • limelohkoja

Pikapikkelöidyt kasvikset:

  • 150 g paksoita tai kiinankaalia
  • 2 porkkanaa
  • ½ dl (kookos)sokeria
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Valmista ensin pikapikkelöidyt kasvikset alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Laita siksi aikaa tofu talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen käärittynä painon alle, jotta enin kosteus poistuu.
  3. Leikkaa tofu yhdeksäksi viipaleeksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleita, kunnes ne alkavat saada väriä. Lisää teelusikallinen tai kaksi ssamjang-tahnaa pannulle ja sekoittele se tofuviipaleisiin. 
  4. Mausta majoneesi n. 1 rkl ssamjang-tahnalla (lisää enemmänkin oman maun mukaan).
  5. Halkaise patongit ja voitele reilusti Ssamjang-majoneesilla. Täytä patongit vesikrassilla, pikapikkelöidyillä vihanneksilla, paistetulla tofulla, chilillä ja mintulla. Purista päälle limen mehua ja tarjoile.

Pikapikkelöidyt kasvikset:

  1. Leikkaa paksoi ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa nekin ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kiehauta kookossokeri, riisiviinietikka, vesi ja suola. Anna seoksen jäähtyä noin 20 minuutin ajan ja sekoita se sitten vihannesten joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään patongin valmistuksen ajaksi.
reseptitleivät
aasialainenchililimeminttupaksoiporkkanassamjangtofuvesikrassi

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit