Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 506 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 36 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 61 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 25 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 257 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

LINSSI-KESÄ­KURPITSA­LASAGNE

Linssi-kesäkurpitsalasagne on kesäisen sadepäivän suosikki! Se on sopivan tuhtia lohduttaakseen viileässä säässä ja kätkee sisäänsä runsaasti kasviksia.

Annoskuva reseptille linssi-kesäkurpitsalasagne

LINSSI-KESÄ­KURPITSA­LASAGNE

Lautanen ja aterimet ikoni
6-8 annosta
kello
1 h 30 min

Ainekset:

  • 1-2 (puna)sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 prk tomaattimurskaa (400-500 g)
  • 2 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 prk punaisia linssejä (n. 2-2 ½ dl kypsiä linssejä)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. oreganoa ja basilikaa
  • n. 500 g kesäkurpitsaa
  • 150 g vegaanista juustoa raastettuna
  • 2 ½ dl kaurakermaa
  • lasagnelevyjä
  • versoja ja/tai basilikan lehtiä koristeeksi

Valmistus:

  1. Valmista ensin linssikastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi paloiksi, pilko myös lehtisellerin varret pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, porkkana ja lehtiselleri ja jatka paistamista välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan.
  3. Sekoita kasvisten joukkoon tomaattipyre. Lisää sitten tomaattimurska, vesi ja huuhdellut linssit. Anna kastikkeen muhia vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreilla hienonnetuilla yrteillä.
  4. Kastikkeen hautuessa leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi.
  5. Raasta juusto ja sekoita se kaurakermaan. Mausta seos savupaprikajauheella.
  6. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  7. Kokoa lasagne. Laita vuoan pohjalle linssikastiketta, sen päälle hieman juustokastiketta ja sitten kesäkurpitsasiivuja ja lasagnelevyjä. Toista, kunnes ainekset loppuvat. Jätä päällimmäiseksi runsaasti juustokastiketta.
  8. Paista lasagnea uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Halutessasi koristele lasagne versoilla ja/tai basilikan lehdillä.

Vinkit!

Jos haluat tehdä lasagnen gluteenittomana, niin käytä gluteenittomia lasagnelevyjä ja gluteenitonta kaurakermaa.

Tykkään käyttää tämän tyyppisissä ruuissa purkkilinssejä, sillä ne pitävät muotonsa eikä kastikkeesta tule puuroa.

reseptitpasta
basilikalasagnelehtisellerilinssitporkkanapunasipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit