Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 506 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 36 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 61 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 25 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 257 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PUNAJUURI­RISOTTO VEGE­FETALLA

Punajuuririsotto on talvisesongin herkkuruoka. Juurevan makumaailman viimeistelevät balsamicosiirappi ja vegaaninen feta.

Punajuuririsotto on upean värinen ruoka, jonka mehevyyden salaisuus on siinä, että punajuuret soseutetaan kaurakerman kanssa ennen risoton joukkoon sekoittamista. Osa paahdetuista punajuurista säästetään sattumiksi.

Punajuuri on tunnetusti oiva kaveri fetalle. Valitse oma suosikkisi vegaanisista fetoista ja murustele valmiin annoksen päälle. Maut viimeistelee balsamicosiirappi.

Annoskuva reseptille punajuuririsotto

PUNAJUURI­RISOTTO VEGE­FETALLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
50 min

Ainekset:

  • 3-4 punajuurta (n. 350 g)
  • öljyä
  • suolaa
  • kuivattua rosmariinia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 ½ dl risottoriisiä
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • n. 8 dl kasvislientä kuumennettuna (kuutiosta ok)
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 rkl vegaanista voita
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • mustapippuria
  • tarjoiluun balsamicosiirappia ja vegaanista fetaa

Valmistus:

  1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon 1 rkl öljyä. Mausta ripauksella suolaa ja kuivatulla rosmariinilla. Paahda punajuuria 200 asteessa noin 45 minuuttia.
  2. Aloita risoton valmistus siinä kohtaa, kun punajuurien paahtamisaikaa on jäljellä noin 20 minuuttia. Lämmitä ensin kasvisliemi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasarissa tai isossa paistinpannussa 2 rkl öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja riisit. Kuullota vielä viitisen minuuttia.
  4. Lisää valkoviini pannulle ja anna imeytyä riiseihin. Lisää kasvislientä pannulle kauhallinen-kaksi kerrallaan. Sekoittele ja anna nesteen imeytyä riiseihin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä.
  5. Kun punajuuret ovat valmiita, ota noin puolet niistä tehosekoittimeen. Lisää kaurakerma ja aja sileäksi. Sekoita seos risoton joukkoon.
  6. Tarkista riisin kypsyys. Sen pitää jäädä napakan kypsäksi ja risoton ennemmin valuvaksi kuin tönköksi.
  7. Mausta valmis risotto vielä suolalla, vegaanisella voilla, ravintohiivahiutaleilla ja mustapippurilla.
  8. Tarjoile risotto heti. Lorauta päälle balsamicosiirappia ja loput punajuurilohkot. Murustele pinnalle vegaanista fetaa.
reseptitpääruoka
punajuuririisirisottosipulivalkosipulivegefeta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit