Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 506 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 36 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 61 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 25 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 257 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

TOMAAT­TINEN TONNI­KALATON PASTA

Tomaattinen tonnikalaton pasta on nopeasti valmistuva syvien makujen ruoka, jossa maistuvat fenkolinsiemenet, kaprikset ja artisokansydämet.

Vegaanista tonnikalaa löytyy nyt myös tavallisten hyvin varusteltujen markettien hyllyiltä Fish Peas -merkkisenä. Myös Pirkan uutuus ‘Vege Soijarouhe’ toimii hyvin tonnikalamaisena proteiininlähteenä.

Annoskuva reseptille tomaattinen tonnikalaton pasta

TOMAAT­TINEN TONNI­KALATON PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
25 min

Ainekset:

  • 350 g pastaa (esim. linguine tai spagetti)
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl fenkolinsiemeniä
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1/4 tl chilijauhetta (tai maun mukaan enemmän)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 prk vegaanista tonnikalaa (n. 140 g)
  • 1 dl vettä
  • 100 g artisokansydämiä
  • 2 rkl kapriksia
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • mustapippuria

Valmistus:

  1. Laita pastavesi kuumenemaan ja mausta se reilusti suolalla. Keitä pasta al denteksi. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja säästä pari desiä keitinvettä.
  2. Pastaveden kuumentuessa kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, suola, fenkolinsiemenet, savupaprikajauhe ja chilijauhe ja kuullota hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja kuullota vielä vähän aikaa.
  4. Lisää kasariin tomaattimurska ja vegaaninen tonnikala sekä desi vettä (tomaattimurskapurkin voi huuhdella tällä desillä, niin saat kaikki irti purkista). Anna kastikkeen hautua noin vartin ajan.
  5. Leikkaa artisokansydämet lohkoiksi ja hienonna kapriksia hieman veitsellä. Hienonna tilli. Lisää artisokat, kaprikset ja tilli kastikkeeseen. Myös pieni tilkka (max 1 rkl) kapristen lientä antaa hyvää makua. Mausta mustapippurilla.
  6. Sekoita kypsä pasta kastikkeen joukkoon. Lisää myös keitinvettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on hyvä. Anna pastan kuumentua. Tarkista vielä maku.
  7. Tarjoile esimerkiksi auringonkukansiemenparmesaanin kanssa.

Vinkit!

Fish Peas vegaanitonnikala valmistetaan herneproteiinista, Pirkan Vege Soijarouhe taas nimensä mukaisesti soijasta. Kumpikin tuote toimii tässä pastassa oikein hyvin. Valittavana on myös maustettuja vegetonnikaloja, mutta tässä reseptissä toimii oikein hyvin maustamattomat versiot.

Käytä tarvittaessa gluteenitonta pastaa.

reseptitpasta
alle 30 minarkiruokaartisokkakaprispunasipulitillivalkosipulivegaaninen tonnikala

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit