Japanilainen mansikka sando on söpöin välipala tai jälkiruoka, jonka voit kuvitella! Pehmeän kermavaahdon ja makeiden mansikoiden yhdistelmä höttöisen leivän välissä vie hetkessä suoraan Tokion kahviloihin – eikä valmistus voisi olla helpompaa.

MANSIKKA SANDO


Ainekset:
- 1 1/2 dl kasvipohjaista vispikermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 8 viipaletta vehnäpaahtoleipää
- 500 g mansikoita
Valmistus:
- Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa.
- Laita neljä leipäsiivua työpöydälle ja jaa niille puolet kermavaahdosta. Voit leikata leipien reunat pois halutessasi, mutta en kannusta turhan hävikin tekemiseen.
- Leikkaa mansikoista kanta pois ja jaa mansikat kermavaahdon päälle pystyasentoon melko tiiviisti vierekkäin.
- Levitä loppu kermavaahdosta mansikoiden päälle.
- Paina loput leipäsiivuista kansiksi. Kääri leivät kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Ota leivät pois kääreistä ja leikkaa kulmasta kulmaan kolmioiksi. Tarjoile heti.
reseptitleivätmakeat leivonnaiset
aasialainenmansikka