PUNAJUURI­SALAATTI

Punajuurisalaatti on klassikko, joka löytyy monista joulupöydistä. Se on helppo tehdä itse ja maku voittaa valmisversiot mennen tullen.

Punajuurisalaatti

PUNAJUURI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdeksalle
Kello ikoni
1 h 30 min

Ainekset:

  • 500 g punajuuria
  • 1 punasipuli
  • 1 hapan omena
  • 1-2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 dl kasvipohjaista fraichea
  • 3 rkl vegaanista majoneesia
  • ½ rkl väkiviinaetikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Kypsennä punajuuret höyryttämällä tai keittämällä. Punajuurien koosta riippuen tässä kestää noin 45-75 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa päädyt pois ja irrota kuoret sormin hieromalla.
  2. Leikkaa punajuuret ohuehkoiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.
  3. Kuori punasipuli ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi myös omena. Hienonna tilli.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Laita punajuurisalaatti jääkaappiin hetkeksi tekeytymään ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
jouluomenapunajuuripunasipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit