Punajuurisalaatti on klassikko, joka löytyy monista joulupöydistä. Se on helppo tehdä itse ja maku voittaa valmisversiot mennen tullen.
![Annoskuva reseptille Punajuurisalaatti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2Fpunajuurisalaatti-1.jpg&w=3840&q=75)
PUNAJUURISALAATTI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![Kello ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 500 g punajuuria
- 1 punasipuli
- 1 hapan omena
- 1-2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- 3 rkl vegaanista majoneesia
- ½ rkl väkiviinaetikkaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistus:
- Kypsennä punajuuret höyryttämällä tai keittämällä. Punajuurien koosta riippuen tässä kestää noin 45-75 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa päädyt pois ja irrota kuoret sormin hieromalla.
- Leikkaa punajuuret ohuehkoiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.
- Kuori punasipuli ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi myös omena. Hienonna tilli.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Laita punajuurisalaatti jääkaappiin hetkeksi tekeytymään ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
jouluomenapunajuuripunasipuli