Uunijuurekset ovat helppo ja maistuva tapa lisätä kasviksia lautaselle. Käytä uunijuureksiin vaihtelevasti erilaisia juureksia, perunoita ja sipulia ja tarjoile lisukkeena tai vaikkapa jäähtyneinä talvisen salaatin seassa.
UUNIJUUREKSET
Ainekset:
- 1 kg erilaisia juureksia ja perunoita
- 1-2 sipulia (150-200 g)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. rosmariinia, meiramia ja basilikaa)
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 215 asteeseen.
- Pese ja tarvittaessa kuori juurekset ja perunat. Leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ne lohkoiksi.
- Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljy ja ripottele mausteet. Sekoita hyvin.
- Paahda uunijuureksia puoli tuntia (tai koosta riippuen, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä), voit sekoittaa puolivälissä, jos muistat.
- Tarjoile uunijuurekset lämpiminä tai jäähtyneinä lisukkeena tai esimerkiksi salaatin osana.
Vinkit!
Uunijuureksiin sopivat hyvin esimerkiksi porkkana, lanttu, palsternakka, kelta- ja punajuuri, juuriselleri sekä maa-artisokka. Voit laittaa joukkoon myös muita kasviksia, kuten paprikaa, kesäkurpitsaa ja kukkakaalia, mutta lisää ne joukkoon vasta paistamisen puolivälissä, jotta niistä ei tule ylikypsiä.
reseptitlisukkeet
juurisellerilanttupalsternakkaperunaporkkanasipuli