Marinoitu punakaalisalaatti on raikas joka paikan salaatti, joka säilyy hyvänä jääkaapissa yli kaksikin viikkoa. Sitä kannattaa siis kerralla tehdä reilu määrä!
Punakaalisalaatti on niin sanottu jääkaappisalaatti, eli se säilyy pitkään ja suorastaan paranee ajan kanssa. Se on oivallinen kasvislisuke mille tahansa aterialle ja sitä voi käyttää resepteissä marinoidun punakaalin sijasta.
Punakaalisalaattia on myös helppo tuunata. Ota kerralla syötävä määrä ja sekoita joukkoon esimerkiksi granaattiomenan siemeniä, omenasiivuja, lehtikaalia tai puolukoita. Myös yrtit sopivat hyvin tuunaukseen ja tuovat vaihtelua.
MARINOITU PUNAKAALISALAATTI
Ainekset:
- (reilu) 1 kg punakaalia
- 1 punasipuli
- 1 ½ dl omenaviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 6 maustepippuria
- (pari laakerinlehteä, muutama neilikka, kanelitanko tms.)
Valmistus:
- Leikkaa punakaali neljään osaan ja leikkaa sitten mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylän avulla. Kovaa kantapalaa ei käytetä.
- Kuori punasipuli, leikkaa se puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi.
- Laita punakaalit ja punasipulit isoon kulhoon.
- Mittaa omenaviinietikka, rypsiöljy, sokeri, suola ja maustepippurit kattilaan. Halutessasi voit lisätä myös muita mausteita. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sen aikaa, että sokeri on liuennut nesteeseen.
- Kaada liemi punakaalien päälle ja sekoita. Siirrä salaatti kannelliseen purkkiin ja jäähtyneenä jääkaappiin.
- Marinoitu punakaalisalaatti säilyy jääkaapissa hyvin parikin viikkoa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla iso määrä.
reseptitsalaatit
punakaalipunasipuli