Helppo kermajuusto valmistuu muutamassa minuutissa vain parista raaka-aineesta. Jenni Hildénin kehittämä kasvipohjainen “vuusto” nousi hetkessä somehitiksi, eikä ihme – niin hyvää se on!
![Annoskuva reseptille helppo kermajuusto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2Fhelppo-kermajuusto.jpg&w=3840&q=75)
HELPPO KERMAJUUSTO
Ainekset:
- 2 ½ dl kaurakermaa (maustettua tai maustamatonta)
- 2 rkl agar agar -hyytelöimisainetta
- (haluamiasi mausteita, katso vinkit alta)
Valmistus:
- Kaada kerma kattilaan ja lisää joukkoon agar agar. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen.
- Sekoita haluamasi mausteet joukkoon ja kaada astiaan.
- Anna jäähtyä hetken aikaa ja siirrä sitten jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.
Vinkit!
Helpon kermajuuston voi maustaa monin eri tavoin. Voit käyttää juuston pohjana valmiiksi maustettuja kaurakermoja, kuten juuston- tai pippurinmakuista. Massan joukkoon voi myös sekoittaa erilaisia mausteita, kokeile vaikka:
- ravintohiivahiutaleita
- kuivattuja yrttejä ja chiliä
- savupaprikaa ja tuoretta paprikaa tai chiliä hienonnettuna
- säilykejalapenoja hienonnettuna
- savuaromia
reseptitpienet herkut
agar agarvuusto