KALATON VOILEIPÄ­KAKKU

Kalaton voileipäkakku on juhlien komein tarjottava! Mehevä ja maukas kakku pitää sisällään porkkala- ja kikhernetunatäytteet. Voileipäkakun tekeminen on helpompaa kuin uskotkaan, eli ryhdy rohkeasti hommiin!

Annoskuva reseptille kalaton voileipäkakku

KALATON VOILEIPÄ­KAKKU

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 20 palaa
kello
40 min + 12 h

Ainekset:

  • 24 paahtoleipäsiivua
  • kostutukseen n. 3 dl kasvislientä

Porkkalatäyte:

  • 300 g porkkalaa
  • 2 kevätsipulia
  • 1/2 dl tilliä
  • 300 g kasvipohjaista yrttituorejuustoa
  • 1 dl kasvipohjaista fraichea
  • suolaa ja mustapippuria

Kikhernetunatäyte:

  • 1 prk kikherneitä
  • 1 pieni punasipuli (40 g)
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 200 g kasvipohjaista tuorejuustoa
  • ½ dl kasvipohjaista majoneesia
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Kuorrutus ja koristelu:

  • 400 g maustamatonta tai yrttimaustettua kasvipohjaista tuorejuustoa
  • ½-1 dl kasvipohjaista fraichea
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ½ kurkku
  • muutama retiisi
  • muutama siivu porkkalaa
  • ½ sitruuna
  • yrttejä/villivihanneksia/syötäviä kukkia

Valmistus:

  1. Valmista ensin täytteet. Porkkalatäytettä varten hienonna porkkala, kevätsipulit ja tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  2. Kikhernetunatäytettä varten valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kikherneet kulhoon ja muussaa ne suurpiirteisesti haarukalla. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna myös tilli ja kaprikset. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa leivistä kuoret pois ohuelti. Asettele tarjoiluvadille kuusi leipäviipaletta pohjaksi: kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta kylmällä kasvisliemellä.
  4. Levitä päälle puolet porkkalatäytteestä.
  5. Levitä päälle kuusi leipäviipaletta ja kostuta. Levitä päälle kikhernetunatäyte.
  6. Levitä jälleen päälle kuusi leipäviipaletta ja kostuta. Levitä loput porkkalatäytteestä.
  7. Kostuta viimeiset leipäviipaleet ja levitä kakun pinnalle kostutettu puoli alaspäin.
  8. Peitä kakku kelmulla. Laita kakun päälle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
  9. Valmista kuorrutus sekoittamalla tuorejuuston sekaan hieman fraissea, jotta siitä tulee helposti levitettävää. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
  10. Koristele kakku esimerkiksi ohuilla kurkku- ja retiisisiivuilla, porkkalasiivuista pyöräytetyillä ruusuilla, sitruunaviipaleilla ja yrteillä, villivihanneksilla ja syötävillä kukilla.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
kevätsipulikikhernekurkkuporkkalapunasipuliretiisisitruunatillivillivihanneksetvoileipäkakku

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit