Kalaton voileipäkakku on juhlien komein tarjottava! Mehevä ja maukas kakku pitää sisällään porkkala- ja kikhernetunatäytteet. Voileipäkakun tekeminen on helpompaa kuin uskotkaan, eli ryhdy rohkeasti hommiin!

KALATON VOILEIPÄKAKKU


Ainekset:
- 24 paahtoleipäsiivua
- kostutukseen n. 3 dl kasvislientä
Porkkalatäyte:
- 300 g porkkalaa
- 2 kevätsipulia
- 1/2 dl tilliä
- 300 g kasvipohjaista yrttituorejuustoa
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- suolaa ja mustapippuria
Kikhernetunatäyte:
- 1 prk kikherneitä
- 1 pieni punasipuli (40 g)
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl kapriksia hienonnettuna
- 200 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- ½ dl kasvipohjaista majoneesia
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 tl dijon-sinappia
- suolaa ja mustapippuria
Kuorrutus ja koristelu:
- 400 g maustamatonta tai yrttimaustettua kasvipohjaista tuorejuustoa
- ½-1 dl kasvipohjaista fraichea
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ½ kurkku
- muutama retiisi
- muutama siivu porkkalaa
- ½ sitruuna
- yrttejä/villivihanneksia/syötäviä kukkia
Valmistus:
- Valmista ensin täytteet. Porkkalatäytettä varten hienonna porkkala, kevätsipulit ja tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Kikhernetunatäytettä varten valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kikherneet kulhoon ja muussaa ne suurpiirteisesti haarukalla. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna myös tilli ja kaprikset. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Leikkaa leivistä kuoret pois ohuelti. Asettele tarjoiluvadille kuusi leipäviipaletta pohjaksi: kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta kylmällä kasvisliemellä.
- Levitä päälle puolet porkkalatäytteestä.
- Levitä päälle kuusi leipäviipaletta ja kostuta. Levitä päälle kikhernetunatäyte.
- Levitä jälleen päälle kuusi leipäviipaletta ja kostuta. Levitä loput porkkalatäytteestä.
- Kostuta viimeiset leipäviipaleet ja levitä kakun pinnalle kostutettu puoli alaspäin.
- Peitä kakku kelmulla. Laita kakun päälle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla tuorejuuston sekaan hieman fraissea, jotta siitä tulee helposti levitettävää. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
- Koristele kakku esimerkiksi ohuilla kurkku- ja retiisisiivuilla, porkkalasiivuista pyöräytetyillä ruusuilla, sitruunaviipaleilla ja yrteillä, villivihanneksilla ja syötävillä kukilla.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
kevätsipulikikhernekurkkuporkkalapunasipuliretiisisitruunatillivillivihanneksetvoileipäkakku