KURKKU-FETA­SALAATTI

Kurkku-fetasalaatti paahdetuilla pistaaseilla, tillillä ja marinoidulla punasipulilla on loistava lisuke kesäaterioille. Salaatti on helppotekoinen ja upean makuinen.

kurkku-fetasalaatti

KURKKU-FETA­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
25 min

Ainekset:

  • 1 kurkku
  • hienonnettua tilliä
  • 25 g pistaasipähkinöitä (kuorettomia & suolattomia)
  • oliiviöljyä
  • omenaviinietikkaa
  • suolaa & mustapippuria
  • n. 100 g vegaanista “fetaa”

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl puna-, valko- tai omenaviinietikkaa

Valmistus:

  1. Tee ensin marinoitu punasipuli.  Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Marinoidut punasipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
  2. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Hienonna noin puoli punttia tilliä. Paahda pistaasipähkinöitä muutama minuutti kuivalla kuumalla pannulla, anna jäähtyä ja rouhi karkeaksi rouheeksi.
  3. Mausta kurkkusiivut lorauksella öljyä ja etikkaa sekä suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita tarjoiluastiaan kerroksittain kurkkua, tilliä, pistaasipähkinöitä, vegefetaa ja marinoitua punasipulia. Tarjoile heti.
reseptitsalaatit
kurkkupistaasipunasipulitillivegefeta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit