LYONIN PERUNAT

Lyonin perunat ovat todellinen herkkulisuke! Reseptissä ei säästellä voita ja sen kyllä maistaa ihanassa lopputuloksessa. Juhla-ateriat kruunataan näillä potaateilla.

Annoskuva reseptille lyonin perunat

LYONIN PERUNAT

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
1 h

Ainekset:

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl valkoviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 iso sipuli (n. 150 g)
  • 100 g kasvipohjaista voita (esim. Eleplant)
  • mustapippuria 
  • lehtipersiljaa

Valmistus:

  1. Pese (ja halutessasi kuori) perunat ja leikkaa ne puolen sentin siivuiksi. Laita perunat kattilaan, peitä vedellä ja lisää viinietikka ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä neljä minuuttia. Valuta ja jätä siivilään kuivumaan.
  2. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna pari ruokalusikallista voita pannulla ja kuullota sipulia pitkään ja huolellisesti, kunnes se on lähes karamellisoitua – noin 20-30 minuuttia. Siirrä sivuun.
  3. Sulata puolet jäljellä olevasta voista pannulla ja ruskista puolet perunoista. Siirrä sivuun odottamaan, lisää loput voista ja paista loput perunat ihanan ruskistuneiksi. Lisää lopuksi pannulle kaikki perunat ja sipulit ja paista vielä hetki. Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
reseptitlisukkeet
persiljaperunasipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit