AAKKOS­KEITTO

Aakkoskeitto on herkullinen tomaattinen ja paljon kasviksia sisältävä kasvisjauhissoppa, joka saa nimensä aakkosen mallisista pikkupastoista. Voit tottakai käyttää keittoon myös muita pieniä pastalaatuja, vaikka makaronia.

aakkoskeitto

AAKKOS­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 (punainen) paprika
  • 2 + 1 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
  • 1 rs kasvisjauhista (n. 250 g)
  • 2 1/2 dl aakkospastaa (tai muuta pientä pastaa)
  • 2 1/2 dl pakastemaissia ja/tai herneitä
  • 2 tl puna- tai valkoviinietikkaa
  • 1/2 ruukkua tuoretta (lehti)persiljaa tai basilikaa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana. Leikkaa sellerit ohuiksi paloiksi. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa paprika kuutioiksi.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, porkkana ja lehtiselleri, kuullota vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja mausteet, paista hetki.
  3. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuutin ajan.
  4. Keiton kiehuessa ruskista kasvisjauhis yhdessä ruokalusikallisessa öljyä.
  5. Sekoita keiton joukkoon pasta ja keitä sen aikaa, että se on lähes kypsää. Lisää sitten ruskistettu jauhis ja pakastekasvikset, anna niiden kuumentua.
  6. Mausta keitto viinietikalla ja tarkista vielä suolan ja pippurin määrä. Viimeistele hienonnetulla tuoreella persiljalla.

Vinkit!

Gluteeniton versio valmistuu käyttämällä gluteenitonta pastaa ja kasvisjauhista.

Kasvisjauhiksen sijaan voit tehdä keiton soijarouheesta, tarvitset sitä 2 dl. Paista se ensin reilussa määrässä öljyä, imeytä joukkoon n. 1 ½ dl vettä ja mausta esim. savupaprikalla ja soijakastikkeella. Sekoita keiton joukkoon loppuvaiheessa.

Voit käyttää sopan proteiiniksi myös papuja tai linssejä.

reseptitkeitot
arkiruokahernekasvisjauhislehtisellerimaissipaprikapastapersiljasipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit