Nuudeli-dumplingsalaatissa maistuvat pääraaka-aineiden lisäksi tuoreet kasvikset ja ihanan maukas aasialainen kastike. Tämä ruokaisa salaatti on sun uusi lemppari kesälounas!

NUUDELI-DUMPLINGSALAATTI


Ainekset:
- 150 g sobanuudeleita (tai vehnänuudeleita)
- 200 g dumplingseja / gyozoja
- öljyä paistamiseen
- 200 g varhaiskaalia
- ½ kurkku (n. 130 g)
- 1 paprika (n. 150 g)
- 5 retiisiä (n. 65 g)
- 2 nippu- tai kevätsipulia
- ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna (jos et tykkää korianterista niin käytä esim. thaibasilikaa tai lehtipersiljaa)
Kastike:
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl limen mehua
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl kasvipohjaista kalakastiketta (tai vaaleaa soijakastiketta)
- 1 rkl crispy chilli in oil -chiliöljyä (tai esim. srirachaa, maun mukaan vähemmän tai enemmän)
- 1 rkl sokeria
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Valmistus:
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Paista dumplingsit pakkauksen ohjeen mukaan pannulla öljyssä. Voit myös höyryttää ne. Anna jäähtyä.
- Suikaloi varhaiskaali. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi. Suikaloi paprika ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Hienonna sipulit ja korianteri.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään huolellisesti, jotta sokeri liukenee.
- Sekoita salaatin ainekset ja kastike keskenään. Tarjoile heti.
reseptitsalaatit
aasialainenalle 30 mindumplingskorianterikurkkulimenippusipulinuudelitpaprikaretiisivalkosipulivarhaiskaali