NUUDELI-DUMPLING­SALAATTI

Nuudeli-dumplingsalaatissa maistuvat pääraaka-aineiden lisäksi tuoreet kasvikset ja ihanan maukas aasialainen kastike. Tämä ruokaisa salaatti on sun uusi lemppari kesälounas!

Annoskuva reseptille nuudeli-dumplingsalaatti

NUUDELI-DUMPLING­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 150 g sobanuudeleita (tai vehnänuudeleita)
  • 200 g dumplingseja / gyozoja
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g varhaiskaalia
  • ½ kurkku (n. 130 g)
  • 1 paprika (n. 150 g)
  • 5 retiisiä (n. 65 g)
  • 2 nippu- tai kevätsipulia
  • ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna (jos et tykkää korianterista niin käytä esim. thaibasilikaa tai lehtipersiljaa)

Kastike:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl kasvipohjaista kalakastiketta (tai vaaleaa soijakastiketta)
  • 1 rkl crispy chilli in oil -chiliöljyä (tai esim. srirachaa, maun mukaan vähemmän tai enemmän)
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Valmistus:

  1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
  2. Paista dumplingsit pakkauksen ohjeen mukaan pannulla öljyssä. Voit myös höyryttää ne. Anna jäähtyä.
  3. Suikaloi varhaiskaali. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi. Suikaloi paprika ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Hienonna sipulit ja korianteri.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään huolellisesti, jotta sokeri liukenee.
  5. Sekoita salaatin ainekset ja kastike keskenään. Tarjoile heti.
reseptitsalaatit
aasialainenalle 30 mindumplingskorianterikurkkulimenippusipulinuudelitpaprikaretiisivalkosipulivarhaiskaali

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit
Tilaa uutis-kirje