Aasialainen vesimelonisalaatti on hurmaavan makuinen kesäruoka. Raikkaan salaatin juju on kastikkeessa, jossa maistuvat mm. inkivääri, soijakastike ja seesamiöljy.

AASIALAINEN VESIMELONISALAATTI


Ainekset:
- 1 l vesimelonia kuutioina (n. ½ pienehköstä vesimelonista)
- ½ kurkku
- 1 pieni tai ½ isommasta punasipulista
- 1 dl paahdettuja manteleita, maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
- 3 rkl koreanminttua ja/tai thaibasilikaa ja/tai korianteria
- ½-1 punainen chili (tuore tai kuivattu)
- (ruohosipulin kukkia koristeeksi)
Kastike:
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 limen hienoksi raastettu kuori
- 1 rkl limen mehua
- ½ rkl kasvipohjaista kalakastiketta (tai vaaleaa soijakastiketta)
- ½ rkl sokeria
- 1 tl inkivääriä hienoksi raastettuna
Valmistus:
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Kuori ja kuutioi vesimeloni. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Paahda ja rouhi mantelit, hienonna yrtit sekä chili.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja lisää kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi ruohosipulin kukilla.
reseptitsalaatit
aasialainenalle 20 minchiliinkiväärikurkkulimemantelipunasipulivesimeloniyrtit