AASIALAI­NEN VESI­MELONI­SALAATTI

Aasialainen vesimelonisalaatti on hurmaavan makuinen kesäruoka. Raikkaan salaatin juju on kastikkeessa, jossa maistuvat mm. inkivääri, soijakastike ja seesamiöljy.

Annoskuva reseptille aasialainen vesimelonisalaatti

AASIALAI­NEN VESI­MELONI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
20 min

Ainekset:

  • 1 l vesimelonia kuutioina (n. ½ pienehköstä vesimelonista)
  • ½ kurkku
  • 1 pieni tai ½ isommasta punasipulista
  • 1 dl paahdettuja manteleita, maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
  • 3 rkl koreanminttua ja/tai thaibasilikaa ja/tai korianteria
  • ½-1 punainen chili (tuore tai kuivattu)
  • (ruohosipulin kukkia koristeeksi)

Kastike:

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 limen hienoksi raastettu kuori
  • 1 rkl limen mehua
  • ½ rkl kasvipohjaista kalakastiketta (tai vaaleaa soijakastiketta)
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl inkivääriä hienoksi raastettuna

Valmistus:

  1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  2. Kuori ja kuutioi vesimeloni. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Paahda ja rouhi mantelit, hienonna yrtit sekä chili.
  3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja lisää kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi ruohosipulin kukilla.
reseptitsalaatit
aasialainenalle 20 minchiliinkiväärikurkkulimemantelipunasipulivesimeloniyrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit
Tilaa uutis-kirje