Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

YRTTINEN KANTAREL­LIPASTA

Yrttinen kantarellipasta pitää sisällään neljää eri yrttiä: basilikaa, timjamia, salviaa ja kirveliä. Maukas pasta on helppotekoinen ja valmistuu alle puolessa tunnissa.

Annoskuva reseptille yrttinen kantarellipasta

YRTTINEN KANTAREL­LIPASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
25 min

Ainekset:

  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 + 1 rkl vegaanista voita tai öljyä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • muutama salvian lehti
  • kourallinen basilikan lehtiä 
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 1/2 dl valkoviiniä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 350 g linguinea tai muuta pastaa

Valmistus:

  1. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja säästä pari desiä keitinvettä. Jos kastike ei ole valmista pastan valmistuessa, huuhtele pasta kylmällä vedellä kypsymisen lopettamiseksi.
  2. Putsaa kantarellit ja revi isommat sienet muutamaan osaan. Pienet voi jättää kokonaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Revi timjamin lehdet varresta tai hienonna timjami varsineen, jos käytössä on ohutvartista timjamia. Hienonna salvia ja basilika.
  4. Kuumenna pannu ja laita sienet pannulle. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää sitten 2 rkl vegaanista voita ja jatka paistamista suht kovalla lämmöllä, jotta sienet ruskistuvat.
  5. Laske lämpöä ja lisää pannulle loput voista sekä sipuli. Paista muutama minuutti. Lisää valkosipuli, timjami, salvia ja kirveli (basilika lisätään vasta lopuksi). Paista hetki. Lisää sitten valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kaurakerma ja keitä viitisen minuuttia.
  6. Lisää lopuksi sekaan basilika. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ravintohiivahiutaleilla. Tarkista maku. Sekoita pasta joukkoon ja anna kuumentua. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä, jotta saat sopivan koostumuksen.

Vinkit!

Voit käyttää tarvittaessa kuivattua yrttejä, mutta basilikan suhteen suosittelemme aina tuoretta. Yrttejä voi myös vaihdella sen mukaan, mitä saatavilla on. Esimerkiksi persilja, rakuuna, tilli ja rosmariini sopivat myös loistavasti sienipastan maustajiksi.

Käytä tarvittaessa gluteenitonta pastaa ja kaurakermaa.

reseptitpasta
basilikakantarelliravintohiivahiutaleetsalviasienetsipulitimjamivalkosipuliyrtit