TOFU KATSU MISO-CURRY­KASTIKKEEL­LA

Tofu katsu on vegeversio japanilaisesta klassikkoruoka tonkatsusta. Rapeaksi paistetut, pankojauhoilla paneroidut tofut tarjoillaan miso-currykastikkeen kanssa.

tofu katsu

TOFU KATSU MISO-CURRY­KASTIKKEEL­LA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 2 pkt maustamatonta tofua (á 200 g)
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl paksua kaurakermaa (esim. Pirkka)
  • 2 dl pankojauhoja
  • öljyä paistamiseen

Miso-currykastike:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 – 1½ rkl curryjauhetta vahvuudesta riippuen
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl misotahnaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ – 1 tl suolaa

Lisäksi esimerkiksi:

  • keitettyä riisiä
  • paistettuja, soijakastikkeella maustettuja parsakaaleja ja vihreitä papuja
  • salaattisekoitusta
  • tuoretta korianteria

Valmistus:

  1. Ota tofut pois pakkauksesta ja kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen, laita paketti painon alle noin vartiksi. Leikkaa tofut puoliksi ja laita soijakastikkeeseen maustumaan vähintään vartiksi, käännä välillä.
  2. Ota kolme kulhoa. Sekoita yhdessä vehnäjauhot ja suola, laita toiseen kaurakerma ja mittaa kolmanteen pankojauhot.
  3. Paneroi tofut kääntelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kaurakermassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  4. Paista paneroidut tofut pannulla molemmin puolin rapeiksi reilussa määrässä öljyä.
  5. Tarjoile rapeat tofut miso-currykastikkeen sekä esimerkiksi keitetyn riisin, paistetun parsakaalin & papujen sekä salaattisekoituksen kanssa. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla.

Miso-currykastike:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja curryjauhe, kuullota vielä hetki.
  3. Lisää kattilaan sitruunan kuori ja kookosmaito. Sekoita joukkoon soijakastike, misotahna ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla noin vartin ajan. Mausta lopuksi sitruunamehulla ja suolalla.

Vinkit!

Gluteeniton versio onnistuu hyvin käyttämällä gluteenittomia jauhoja ja korppujauhoja sekä kaurakermaa.

reseptitpääruoka
aasialainenmisosipulitofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit