BALSAMICO-SIENIPASTA

Balsamico-sienipasta on makean hapokas ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Pastan voi valmistaa mistä tahansa sienistä, esimerkiksi suppilovahveroista tai herkkusienistä.

Balsamico eli balsamiviinietikka on tummaa ja makeaa italialaista viinietikkaa, joka antaa tälle sienipastalle upean omalaatuisen makumaailman. Makea ja hapokas kastike sopii hyvin yhteen umamisten sienien kanssa.

balsamico-sienipasta

BALSAMICO-SIENIPASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
20 min

Ainekset:

  • 350-400 g pastaa
  • suolaa
  • 200 g sieniä (esim. suppilovahveroita tai herkkusieniä)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl balsamico-viinietikkaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1-2 dl pastan keitinvettä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus:

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on valmista, ota pari desiä keitinvedestä talteen, valuta pasta ja tarvittaessa, mikäli kastike ei ole vielä valmista, jäähdytä se kylmällä vedellä huuhtelemalla, jotta kypsyminen loppuu.
  2. Pastan kiehuessa valmista kastike. Putsaa sienet ja revi tai leikkaa ne paloiksi tai siivuiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Jos käytät tuoreita suppilovahveroita, paista niitä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes nesteet ovat kiehuneet pois.
  4. Kuumenna öljy kasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja sienet, paista sekoitellen noin viiden minuutin ajan.
  5. Kaada balsamico pannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää kaurakerma ja desi pastan keitinvettä. Sekoita pasta joukkoon ja anna kuumentua tarvittaessa. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että koostumus on hyvä.
  6. Mausta pasta ravintohiivahiutaleilla, suolalla, mustapippurilla ja tuoreella hienonnetulla persiljalla. Tarjoile heti.

Vinkit!

Voit käyttää tähän pastaan mitä tahansa sieniä, kunhan käsittelet metsäsienet asianmukaisesti. Myös kuivatut sienet sopivat hyvin, kuivattuja suppilovahveroita tarvitset tähän ruokaan noin 20 grammaa. Liota ne kuumassa vedessä ja käytä liotusvesi johonkin toiseen ruokaan liemeksi.

reseptitpasta
alle 20 minalle 30 minarkiruokaherkkusienisienetsipulisuppilovahvero

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit