TACOS AL PASTOR HERKKU­SIENILLÄ

Tacos al pastor herkkusienillä on vegeversio meksikolaisesta klassikosta. Hurmaavan tulinen ruoka raikastuu tuoreella ananaksella.

Tacos al pastorissa yhdistyvät Lähi-Idän ja Meksikon mausteet ja raaka-aineet ja perinteisesti se valmistetaan kebab-tyyliin possun lihasta. Tässä versiossa liha on korvattu herkkusienillä, jotka paistetaan pannussa herkullisen ananaspohjaisen chipotle-chileillä maustetun kastikkeen kanssa. Lisäksi tortillan sisään kääräistään avokadoa, tuoretta ananasta ja marinoitua punasipulia.

tacos al pastor herkkusienillä

TACOS AL PASTOR HERKKU­SIENILLÄ

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 200 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 + 1 rkl öljyä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • ½ ananas
  • 1-2 chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa
  • 1-2 rkl chilien adobo-kastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ dl vettä
  • 1 iso tai 2 pientä avokadoa
  • pieniä (maissi)tortilloita
  • tuoretta korianteria
  • limelohkoja

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 1 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria

Valmistus:

  1. Valmista ensin marinoidut punasipulit. Kuori punasipuli ja halkaise se, leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kattilaan viinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetken aikaa. Ota kattila pois levyltä ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä. Punasipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
  2. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää herkkusienet ja jatka paistamista noin viiden minuutin ajan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele ananas ja ota puolet sivuun. Laita toinen puoli valkosipulien, chilien, adobo-kastikkeen, limen mehu, suolan, savupaprikajauheen, juustokuminan ja veden kanssa tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Kippaa kastike pannulle herkkusienien sekaan ja anna hautua viitisentoista minuuttia.
  4. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl öljyä, hieman hienonnettua korianteria ja ripaus suolaa ja soseuta muussiksi haarukalla tai sauvasekoittimella. Mausta halutessasi myös tilkkasella limen mehua.
  5. Kuumenna tortillat ja täytä ne sieniseoksella, avokadotahnalla, ananaspaloilla, pikkelöidyillä punasipuleilla ja korianterilla. Tarjoile lisäksi limelohkoja.

Vinkit!

Chipotle-chilit adobo-kastikkeessa on texmex-hyllystä löytyvä säilyke. Chilit ovat suht tulisia, joten kannattaa aloittaa yhdellä kappaleella ja lisätä maun mukaan.

reseptitpääruoka
ananasavokadoherkkusienikorianterilimepunasipulisipulitexmexvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit