Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

LASAGNE­KEITTO

Lasagnekeitto lainaa raaka-aineensa lasagnesta: pastalevyjä, kasviksia sisältävä tomaattinen liemi, soijarouhetta ja tarjoiluun valkokastikkeen sijasta vegaanista fraichea. Helppoa ja herkullista.

Annoskuva reseptille Lasagnekeitto

LASAGNE­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • pala lanttua tai 1 pienehkö palsternakka
  • 3 rkl öljyä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 rkl yrttiseosta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria 
  • 2 rkl tomaattipyreetä 
  • 2 dl vettä
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
  • 200 g lasagnelevyjä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna 
  • tarjoiluun vegaanista fraichea, ravintohiivahiutaleita ja chiliä jossain muodossa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna lehtisellerin varret. Kuori ja paloittele lanttu tai palsternakka.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja soijarouhe, paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon yrttiseos, savupaprika, sokeri, suola ja mustapippuri. Sitten sekoita joukkoon tomaattipyre. Lisää kaksi desiä vettä muutamassa erässä, anna imeytyä. Sekoita joukkoon porkkanat, lehtisellerit ja lanttu tai palsternakka, paista vielä hetki.
  3. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Paloittele lasagnelevyt käsin pieniksi paloiksi ja sekoita keiton joukkoon. Keitä kevyesti poreillen, kunnes porkkanat ja pasta on kypsää, noin 15 minuuttia. Ei haittaa ollenkaan, jos porkkanat jäävät napakoiksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto menee liian sakeaksi.
  4. Mausta keitto punaviinietikalla ja tarkista suolan määrä. Viimeistele hienonnetulla tuoreella basilikalla.
  5. Tarjoile fraichen ja ravintohiivahiutaleiden kanssa. Kata pöytään myös chiliä jossain muodossa, jotta jokainen ruokailija voi voi lisätä sitä lautaselle oman maun mukaan.

Vinkit!

Käytä tarvittaessa gluteenittomia lasagnelevyjä ja fraichea.

Soijarouheen sijaan keiton voi tehdä herne- tai härkäpapurouheesta, Härkiksestä tai kasvisjauhiksesta. Myös linssit toimivat hyvin.

reseptitkeitot
arkiruokabasilikalehtiselleriporkkanapunasipulisoijarouhevalkosipuli