CRUNCH WRAP KASVIS­JAUHIKSELLA

Crunch wrap on rapeaksi paistettu tortillakiekko, joka täytetään kasvisjauhiksella, salaatilla ja kastikkeilla sekä lisäcrunchia tuovilla tortillasipseillä. Ruokalaji on tuttu pikaruokaketju Taco Bellistä, jossa se kulkee nimellä crunch wrap supreme.

Crunch wrappien tekeminen vaatii vähän näpertelyä ja ruokailijoiden on parasta istua valmiiksi pöydän ääressä, sillä nämä ovat parhaimmillaan heti pannulta nostettuna.

Pari vinkkiä crunch wrappien tekemiseen

 1. Tarvitset mahdollisimman isoja tortillalettuja. 30 senttiset olisivat parhaita, mutta niitä on vaikea löytää. Kuvissa näkyvät crunch wrapit on tehty 26-senttisiin tortilloihin käyttäen apuna pienempää tortillakiekkoa.
 2. Valitse kaupasta mahdollisuuksien mukaan pyöreitä nachoja. Kolmion mallisetkin käyvät, mutta asettele ne ympyrän muotoon kolmion kapea kärki sisään päin, jotta niiden kulmat eivät riko tortillaa.
 3. Täytteiden suhteen käytä mielikuvitustasi! Kunhan mukana on jotain protskua, vähän vihanneksia, rutkasti kastikkeita ja rapeita nachoja, niin ei voi mennä kovinkaan mönkään.
 4. Mausta crunch wrapit rohkeasti chilillä, jos siitä tykkäät. Lapsiperheissä kannattaa käyttää mietoa valmissalsaa, josta muksutkin pitävät ja lisätä aikuisten wrappeihin tuoretta chiliä tai säilykejalapenoja.
crunch wrap

CRUNCH WRAP KASVIS­JAUHIKSELLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
1 h

Ainekset:

 • 5 isoa tortillaa
 • 1 rs kasvisjauhista (n. 250-300 g)
 • öljyä paistamiseen
 • jäävuorisalaattia
 • 2 tomaattia
 • vegaanista valkosipulimajoneesia
 • vegaanista juustoraastetta
 • nachoja
 • salsaa
 • tuoretta korianteria

Valmistus:

 1. Leikkaa yhdestä tortillasta neljä mahdollisimman isoa ympyrää. Niitä käytetään apuna crunch wrappien sulkemisessa. Jos satut saamaan käsiisi halkaisijaltaan 30 senttisiä tortillalettuja, jätä tämä vaihe väliin. Tällöin tarvitset neljä tortillaa.
 2. Ruskista kasvisjauhis öljyssä.
 3. Suikaloi jäävuorisalaatti ja leikkaa tomaatit siivuiksi. Ota kaikki tarvittavat raaka-aineet esille.
 4. Ota yksi iso tortilla eteesi ja levitä sen keskelle majoneesia halkaisijaltaan noin 12-13 sentin alueelle. Lusikoi päälle neljäsosa kasvisjauhiksesta ja sen päälle hieman lisää majoneesia. Asettele päälle järjestyksessä juustoraastetta, nachoja, jäävuorisalaattia, salsaa, tomaattia ja korianteria. Lusikoi päälle vielä hieman majoneesia.
 5. Asettele yksi leikkaamistasi pienemmistä tortillaympyröistä täytteiden päälle. Kääntele alemman tortillan reunat pienemmän tortillakiekon päälle, taitoksia pitäisi tulla vähintään kuusi. Pidä tässä vaiheessa koko ajan kiinni crunch wrapista, muuten se levähtää auki.
 6. Kuumenna pannu keskilämmölle ja asettele valmis crunch wrap -paketti pannulle saumapuoli alaspäin. Aseta wrapin päälle kevyt paino, esimerkiksi kattilan kansi. Paista noin kolme-neljä minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä ja saumat ovat sulkeutuneet. Käännä crunch wrap varovasti ja paista toiseltakin puolelta rapeaksi. Pannun lämpötila on tässä vaiheessa tärkeää olla sopiva, jotta crunch wrap ei pala, muttei toisaalta jää sisältä kylmäksikään.
 7. Halkaise valmiit crunch wrapit ja tarjoile heti.
reseptitpääruoka
kasvisjauhiskorianterisalaattitexmextomaattitortilla

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydän luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit