Yakisoba pan eli japanilainen nuudeleilla täytetty hodarisämpylä on mitä mainiointa kesäruokaa! Lisää nuudeleiden joukkoon esim. vegekanaa tai tofua, jos haluat ruokaisammat leivät.

YAKISOBA PAN (NUUDELIHODARIT)


Ainekset:
- 150 g soba-nuudeleita (tai muita nuudeleita)
- 1 nippusipuli tai 1-2 kevätsipulia
- pala varhaiskaalia tai kaalia (n. 100 g)
- 1 porkkana
- 1-2 rkl öljyä
- 100 g chow mein -kastiketta (Spice Up!) tai teriyaki-kastiketta
- 4 hodarisämpylää
- sushi-inkivääriä
- tuoretta korianteria
- chilikastiketta, esim. Sriracha
Valmistus:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan melkein kypsiksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
- Hienonna sipuli varsineen. Suikaloi kaali. Suikaloi porkkana (kuori halutessasi).
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulin valkoisia osia muutama minuutti. Lisää sitten porkkana ja kaali, paista muutama minuutti.
- Sekoita joukkoon nuudelit, suurin osa sipulin vihreistä osista (säästä hieman viimeistelyyn) ja kastike. Kypsennä vielä pari minuuttia, jotta nuudelit kuumenevat ja kypsyvät loppuun.
- Lämmitä sämpylät ja jaa nuudeliseos sämpylöihin. Viimeistele sushi-inkiväärillä, sipulin varsilla ja tuoreella korianterilla. Kata pöytään chilikastikepullo, jotta halukkaat voivat maustaa hodareitaan tulisemmiksi.
reseptitleivät
aasialainenalle 20 minhot dogkaalikevätsipulikorianterinippusipulinuudelitvarhaiskaali