Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 504 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

HELPPO PAD THAI

Helppo pad thai valmistuu näppärästi vaikka mökkiolosuhteissa muurikkapannulla. Sen salaisuus on kaupan valmiissa pad thai -kastikkeessa, jota käyttämällä tarvittavien raaka-aineiden määrä on maltillinen.

Annoskuva reseptille helppo pad thai

HELPPO PAD THAI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
25 min +
nuudeleiden liotus 2 h

Ainekset:

  • 200 g riisinuudeleita
  • 200 g tofua
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 nippusipulia
  • 1 suippopaprika tai tavallinen paprika
  • pala parsakaalia (n. 150 g)
  • pala kesäkurpitsaa (n. 150 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 pss pad thai -kastiketta (esim. Blue Dragon á 120 g)
  • kourallinen ituja tai silmuja
  • tuoretta chiliä, chilirouhetta tai chilikastiketta
  • korianteria
  • limeä lohkoina
  • (lisäksi esim. suolapähkinöitä ja/tai paahdettua sipulia)

Valmistus:

  1. Aloita kokkaaminen pari tuntia ennen laittamalla riisinuudelit kylmään veteen likoamaan. Ne pehmenevät eikä tarvitse keittää, lopputuloksena täydellisen koostumuksen omaavat nuudelit!
  2. Laita tofu painon alle puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen käärittynä vähintään vartiksi, jotta siitä lähtee enimmät nesteet. Murustele tofu.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna nippusipulit ja säästä vihreät osat viimeistelyyn. Suikaloi paprika, paloittele parsakaali ja kesäkurpitsa.
  4. Kuumenna öljy wokkipannulla tai esim. muurinpohjapannulla. Paista murusteltua tofua muutama minuutti, kunnes se hieman ruskistuu. Lisää valkosipuli ja sipuli, paista pari minuuttia. Lisää sitten paprika, parsakaali ja kesäkurpitsa, paista taas muutama minuutti sekoitellen.
  5. Valuta nuudelit ja lisää ne pannulle. Sekoita hyvin ja anna kypsyä parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon kastike ja idut. Paista vielä hetki, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  6. Jaa pad thai lautasille ja viimeistele chilillä, korianterilla ja limelohkoilla. Myös suolapähkinät ja paahdettu sipuli sopivat hyvin päälle ripoteltavaksi.

Vinkit!

Pad thaihin sopivat hyvin myös muut kasvikset, kuten varhaiskaali, porkkana, varsiparsakaali, sokeriherneet, herkkusienet jne.

Kaikki kaupan valmiit pad thai -kastikkeet eivät ole vegaanisia, sillä ne sisältävät usein kalakastiketta. Blue Dragon -merkkinen on kuitenkin hyvin löydettävissä ja täysin kasvipohjainen.

reseptitpääruoka
aasialainenchiliidutkorianterilimemökkiruokanippusipulinuudelitpaprikaparsakaalitofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit