Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 501 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KANA­TON IGOR

Kanaton igor ei pahemmin esittelyitä kaipaa. Kyseessä on vegaaninen versio Peggyn pieni punainen keittiö -blogin somehittiresepti igorin kanasta.

Tässä reseptissä on alkuperäisestä tutut elementit, mutta entistä maukkaammassa ja täysin kasviperäisessä muodossa. Tomaattipyreen ja soijakastikkeen yhdistelmä on avain syvän umamiseen kastikkeeseen (sen tietävät kaikki itkutofuun rakastuneet).

Annoskuva reseptille

KANA­TON IGOR

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
50 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 iso paprika
  • 1 suolakurkku
  • 2 rkl öljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria
  • 200 g kasvipohjaista fraichea
  • ½-1 dl vettä
  • 4 kanatonta fileetä (esim. Like Meat)
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • tuoretta korianteria (tai lehtipersiljaa tai basilikaa)

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi tai siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa paprika suikaleiksi. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi tai halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa sitten siivuiksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki.
  4. Lisää pannulle tomaattipyre, soijakastike, paprikajauhe, sokeri ja mustapippuri, paista hetki sekoitellen. Lisää sitten paprikat, suolakurkut, fraiche ja ½ dl vettä. Anna muhia muutaman minuutin ajan. Lisää vettä, jos kastike ehtii mennä liian jäykäksi.
  5. Lado kanattomat fileet uunivuokaan. Kaada kastike päälle ja asettele kirsikkatomaatit kastikkeen päälle.
  6. Paista kanatonta igoria uunissa noin puoli tuntia. Viimeistele tuoreella hienonnetulla korianterilla.
  7. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt perunat tai kaura/ohra/riisi.

Vinkit!

Voit valmistaa kanattoman igorin myös kuivatuista soijafileistä (koosta riippuen 1-2 per ruokailija). Paista niitä hetken ajan reilussa määrässä öljyä ja hauduta sitten kypsiksi voimakkaassa kasvisliemessä. Purista enimmät nesteet pois ennen uunivuokaan laittamista. Myös soijasuikaleet tai kanattomat suikaleet sopivat hyvin, kuten myös tofu.

reseptitpääruoka
kanatonkirsikkatomaattikorianteripaprikasipulisuolakurkkuvalkosipuli