Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

INKIVÄÄRI­OMENA­PAISTOS

Inkivääri-omenapaistos on klassikko with a twist. Karamellisoidut inkivääripalat antavat perinteiselle omenapaistokselle mukavasti särmää.

Jos rakastat inkivääriä ja omenaa, on tämä resepti sinulle! Karamellisoidun inkiväärin lisäksi oman säväyksensä paistokselle antaa omenoiden pikainen paistaminen vegaanisesta voista ja sokerista tehdystä karamelliseoksessa. Inkivääri-omenapaistoksen kanssa sopii tarjottavaksi vaniljajäätelö tai -kastike.

Kotimaisten omenoiden sesonki on elokuusta vuoden loppuun, joten syksyllä paistos kannattaa tehdä kotimaisista hapokkaista omenoista (esimerkiksi antonovka-lajike sopii hyvin). Resepti toimii hyvin myös kotimaisilla päärynöillä.

Annoskuva reseptille inkivääri-omenapaistos

INKIVÄÄRI­OMENA­PAISTOS

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdeksalle
Kello ikoni
1 h

Muruseos:

  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kanelia jauheena
  • ½ tl inkivääriä jauheena
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 70 g vegaanista voita tai leivontamargariinia
  • ½ dl karamellisoitua inkivääriä

Täyte:

  • 5 hapokasta omenaa (n. 700 g)
  • 2 rkl vegaanista voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistus:

  1. Tee ensin muruseos. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, kaneli, inkivääri, suola ja leivinjauhe keskenään. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi kuivien aineiden joukkoon, kunnes seos on murumaista.
  2. Leikkaa inkiväärit pieniksi paloiksi ja sekoita muruseoksen joukkoon. Laita seos jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  3. Täytettä varten leikkaa omenat siemenettömiksi lohkoiksi. Itse jätän aina kuoret omppuihin, mutta voi ne kuoriakin halutessaan.
  4. Sulata voi isolla paistinpannulla. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Varo polttamasta. Lisää omenat pannulle ja paista hyvin sekoitellen muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon stiruunan mehu ja vehnäjauho.
  5. Kippaa omenat uunivuokaan. Levitä muruseos päälle.
  6. Paista paistosta 200 asteessa noin puoli tuntia.
  7. Anna jäähtyä hetki, mutta tarjoile kuitenkin vielä lämpimänä. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi vegaaninen vaniljajätski vai vaniljasokerilla maustettu vegaaninen turkkilainen jogurtti.

Vinkit!

Gluteeniton versio valmistuu vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja varmistamalla, että kaurahiutaleet ovat gluteenittomia.

Omenoiden sijaan voit tehdä tämän paistoksen myös päärynöillä.

reseptitjälkiruoatmakeat leivonnaiset
inkiväärikauraomena