Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

SALAATTI KAURAN­JYVISTÄ JA PAAHDE­TUISTA KASVIK­SISTA

Salaatti kauranjyvistä ja paahdetuista kasviksista on ihanien makujen ruoka, joka sopii sellaisenaan kevyeksi ateriaksi tai lisukkeeksi. Se on omiaan myös piknik- ja retkiruokana sekä juhlien noutopöydässä.

Annoskuva reseptille Salaatti kauranjyvistä

SALAATTI KAURAN­JYVISTÄ JA PAAHDE­TUISTA KASVIK­SISTA

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
1 h +
kauranjyvien liotus


Ainekset:

  • 2 ½ dl kauranjyviä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 fenkoli
  • 15 kirsikkatomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta minttua
  • 100 g oliiveja
  • ½ dl kuorittuja suolaamattomia pistaasipähkinöitä
  • 100 g vegaanista fetaa

Valmistus:

  1. Liota kauranjyviä vedessä 1-12 tuntia. Tämä ei ole pakollista, mutta liottaminen nopeuttaa kypsymistä ja muuttaa koostumusta paremmin sulavaan muotoon.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa, paprika ja fenkoli pieniksi kuutioiksi. Halkaise kirsikkatomaatit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Levitä vihannekset leivinpaperille uunipellille. Lorauta joukkoon oliiviöljyä (n. 2 rkl) ja mausta vihannekset suolalla ja mustapippurilla.
  4. Paahda kasviksia uunissa puoli tuntia. Sekoita paiston aikana pari kertaa.
  5. Siivilöi kauranjyvistä vesi pois ja keitä jyvät kypsiksi. Lisää kattilaan ripaus suolaa keittoajan loppupuolella. Siivilöi ja kippaa kypsät kauranjyvät kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja loraus oliiviöljyä.
  6. Sekoita kauranjyvien joukkoon paahdetut vihannekset, hienonnetut tuoreet yrtit (yrttejä voi olla reilusti!), oliivit ja rouhitut pistaasit. Sekoita lopuksi joukkoon murusteltu vegefeta. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä.
  7. Salaatti säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa vähintään kolme päivää.

Vinkit!

Kauranjyvien sijaan voit käyttää emmervehnää (farroa). Myös tattari (gluteeniton vaihtoehto) ja ohra sopivat salaattiin hyvin.

Ehdotettujen kasvisten sijaan voit käyttää esimerkiksi munakoisoa, herkkusieniä, lehtiselleriä ja erilaisia juureksia.

Jos et pidä oliiveista, jätä ne pois.

Pistaasipähkinät voi vaihtaa vaikkapa cashew-pähkinöihin tai paahdettuihin auringonkukansiemeniin.

reseptitsalaatit
fenkolikaurakesäkurpitsakirsikkatomaattioliivipaprikapistaasisitruunavalkosipulivegefetayrtit