KAALI­CHOWDER JUUREK­SILLA

Kaalichowder on ihana paksu talvinen soppa, jossa maistuvat makoisat juurekset ja yllättävät mausteet. Vegaanisen keiton juju on erikseen paahdettavassa kaalissa.

Tässä chowderissa pääosassa on juurekset ja mahtavan makuinen paahdettu kaali. Soppaa maustavat piparjuuri, dijon-sinappi, timjami ja kuivattu inkivääri. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta lopputulos on hurmaavan veikeä!

Erikseen paahdettu kaali antaa keitolle luonnetta. Sen voi sekoittaa sopan joukkoon ennen tarjoilua tai jakaa annosten päälle vähän fiinimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Pieni määrä ravintohiivahiutaleita antaa kaalichowderille juustoista svengiä. Jos haluat, voit sen sijaan raastaa annosten pinnalle hieman vegaanista parmesaania.

kaalichowder

KAALI­CHOWDER JUUREK­SILLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 palsternakka (n. 100 g)
  • ½-1 juuriselleri (n. 300 g)
  • 550 g perunoita
  • ½ tl kuivattua inkivääriä
  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 7 dl kasvislientä
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 dl kaurakermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita

Paahdettu kaali:

  • 250 g valkokaalia
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl kuminaa
  • yrttisuolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja timjami, kuullota vielä hetki.
  3. Kuori ja kuutioi palsternakka, juuriselleri ja perunat. Lisää ne kattilaan yhdessä inkiväärin, piparjuuren ja dijon-sinapin kera. Paista hetki.
  4. Lisää kasvisliemi ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  5. Keiton kiehuessa suikaloi kaali ja sekoita sen joukkoon öljy, sitruunamehu ja kumina. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa 15 minuuttia, kunnes kaali pehmenee ja saa hieman väriä.
  6. Lisää kaurakerma keiton joukkoon. Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja ravintohiivahiutaleilla. Sekoita paahdettu kaali keiton joukkoon tai kauho keittoa lautasille ja jaa kaali päälle.
reseptitkeitot
arkiruokajuurisellerikaalipalsternakkaperunapiparjuurisipulisitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit