KOLMEN VIIKON SALAAT­TI

Kolmen viikon salaatti on täydellinen lisukesalaatti talvisesonkiin. Tällä ohjeella valmistat kerralla helposti ison satsin pitkään säilyvää maukasta ja edullista kaalisalaattia, joka sopii oikeastaan minkä tahansa ruoan kaveriksi.

kolmen viikon salaatti

KOLMEN VIIKON SALAAT­TI

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 10 annosta
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 kg valkokaalia (myös punakaali sopii)
  • 500 g porkkanaa
  • 300 g lanttua (tai esim. fenkolia, paprikaa tai retikkaa)
  • 1 punasipuli (n. 100 g)

Etikkaliemi:

  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä (tai ½ dl rypsi- ja ½ dl oliiviöljyä)
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl yrttimausteseosta
  • 2 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistus:

  1. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai veitsellä. Kuori ja raasta porkkanat ja lanttu. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  2. Laita kasvikset suureen purkkiin kerroksittain.
  3. Mittaa kattilaan etikka, öljy, sokeri, yrttimauste ja suola. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kaada etikkaliemi purkkiin tasaisesti kasvisten päälle ja peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä ensin puolisen tuntia huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin.
  5. Salaatti on valmista muutaman tunnin päästä, sekoita hyvin ennen tarjoilua.
  6. Kolmen viikon salaatti säilyy nimensä mukaisesti jääkaapissa kolmisen viikkoa, kunhan sen valmistuksessa on käytetty hyvää hygieniaa ja sitä otetaan aina puhtailla ottimilla.

Vinkit!

Voit maustaa salaattia oman maun ja mielikuvituksen mukaan. Lisää etikkaliemeen esimerkiksi chiliä, neilikoita, kokonaisia mauste- tai mustapippureita tai fenkolinsiemeniä.

reseptitsalaatit
kaalilanttuporkkanapunasipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit