Kanaton katsu sando on vegaaninen versio japanilaisesta klassikkoleivästä. Rapean paneroidun vegekanapihvin, raikkaan kaalisalaatin ja majoneesin liitto pehmeän leivän välissä on yksinkertaisesti vastustamaton – tämä sando katoaa pöydästä ennen kuin ehdit sanoa itadakimasu.

KANATON KATSU SANDO


Ainekset:
- 4 paneroitua vegekanapihviä (esim. Apetit tai Muu)
- öljyä paistamiseen
- 8 viipaletta vehnäpaahtoleipää
- kasvipohjaista majoneesia
Kaalisalaatti:
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- n. 150 g varhaiskaalia
- 1 nippusipuli tai 1-2 kevätsipulia
- 3/4 dl kasvipohjaista majoneesia
- 2 tl riisiviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Valmista ensin kaalisalaatti. Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.
- Suikaloi kaali, hienonna sipuli varsineen. Hiero niiden joukkoon ripaus suolaa, jotta kaali pehmenee.
- Sekoita salaatin ainekset keskenään ja mausta mustapippurilla, tarkista suolan määrä. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
- Paista vegekanapihvit öljyssä pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda paahtoleipäsiivut halutessasi ja voitele ne kevyesti majoneesilla. Jaa kaalisalaatti neljälle leivälle ja laita pihvit päälle. Paina kansi päälle.
- Leikkaa leivät puoliksi ja tarjoile heti.
reseptitleivät
aasialainenkevätsipulinippusipuliseesaminsiemenetvarhaiskaali