MANGO-SOIJA­SUIKALE­CURRY

Mango-soijasuikalecurry on lempeän mausteinen ruoka, jolle makea mango antaa hauskan luonteen. Lisäksi siinä maistuvat valkosipuli, kookosmaito ja tuore paprika. Lime ja korianteri ovat omiaan viimeistelemään makumaailman.

Currysta voi halutessaan tehdä tulisemmankin, mutta resepti on sellaisenaan sopiva myös perheen pienimmille.

mango-soijasuikalecurry

MANGO-SOIJA­SUIKALE­CURRY

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 125 g soijasuikaleita
  • 3 + 2 rkl öljyä (esim. maapähkinä- tai rypsiöljyä)
  • 1 + 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 2 kasvisliemikuutiota tai 2 rkl kasvisliemijauhetta
  • 8 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä hienona raasteena
  • 1 mango
  • 1 (punainen) paprika
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 limen mehu
  • tarjoiluun limelohkoja, tuoretta korianteria, (suolattuja) cashew-pähkinöitä ja chiliä kuivattuna tai tuoreena
  • lisukkeeksi esim. keitettyä kauraa ja/tai riisiä

Valmistus:

  1. Kypsennä ensin soijasuikaleet. Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja paista soijasuikaleita siinä pari minuuttia. Lisää 1 rkl currytahnaa sekä murustellut kasvisliemikuutiot tai jauhe ja paista vielä hetki sekoitellen. Lisää desi vettä ja anna imeytyä soijasuikaleisiin. Lisää sitten loput vedestä parissa erässä ja hauduta noin 10 minuuttia tai kunnes soijasuikaleet ovat pehmenneet. Siivilöi, mutta säästä liemi. Puristele soijasuikaleista nesteet pois.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Kuori ja kuutioi mango. Leikkaa paprika suikaleiksi.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, inkivääri ja 1 rkl currytahnaa, paista pari minuuttia. Lisää sitten soijasuikaleet ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta kurkumalla ja suolalla.
  4. Lisää mangokuutiot ja paprikasuikaleet sekä kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen muhia noin 15 minuutin ajan. Jos se meinaa keittyä liikaa kasaan, lisää soijasuikaleiden keittämisestä jäänyttä kasvislientä.
  5. Mausta lopuksi limen mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Tarjoile limelohkojen, tuoreen korianterin, cashew-pähkinöiden ja chilin kanssa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty kaura tai riisi tai niiden sekoitus.

Vinkit!

Voit valmistaa ruoan soijasuikaleiden sijaan myös esimerkiksi vegekanasta (n. 250 g ) tai tofusta (n. 250-300 g). Soijattomana vaihtoehtona esimerkiksi isot valkoiset pavut tai kikherneet (n. 2 ½ dl kypsiä) toimivat hyvin.

Voit lisätä chiliä myös ruoan sekaan niin halutessasi. Laita oman maun mukaan ½-1 tl chilijauhetta kurkuman ja suolan kanssa samaan aikaan. Lapsiperheissä saattaa olla helpompaa tarjoilla chili erikseen.

reseptitpääruoka
aasialainenchiliinkiväärikorianterilimemangopaprikasipulisoijasuikaleetvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit