Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 528 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 30 )keitot ( 43 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 42 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 167 )pasta ( 55 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 67 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 64 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 69 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 43 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 61 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 13 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 58 )linssit ( 15 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 6 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 27 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 37 )persimon ( 8 )peruna ( 54 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 40 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 34 )sipuli ( 162 )sitruuna ( 125 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 272 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 6 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 26 )

KESÄISET MAKKARA­PERUNAT

Kesäiset makkaraperunat valmistetaan varhaisperunoista ja vegemakkarasta. Raikkaan twistin se saa tuorekurkkurelissistä, jossa maistuu valkosipuli ja inkivääri.

Annoskuva reseptille kesäiset makkaraperunat

KESÄISET MAKKARA­PERUNAT

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa, musta- tai valkopippuria ja valkosipulijauhetta tai -rouhetta
  • 4 vegaanista makkaraa
  • 2 tomaattia
  • tarjoiluun esim. sinappia, ketsuppia ja chilimajoneesia

Tuorekurkkurelissi:

  • 1 kurkku
  • 1 pieni nippu(puna)sipuli varsineen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Valmista kurkkurelissi alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Pese perunat ja kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa isommat perunat puoliksi, pienet voi jättää kokonaisiksi.
  3. Levitä perunat pellille leivinpaperille ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
  4. Paahda uunissa puoli tuntia. Voit kääntää perunoita jossain kohtaa, jos muistat, mutta se ei ole välttämätöntä.
  5. Paista vegemakkarat kypsiksi pannnulla tilkassa öljyä. Leikkaa paloiksi ja laita ne uuniin perunoiden kanssa viideksi viimeiseksi minuutiksi.
  6. Kuutioi tomaatit.
  7. Tarjoile kesäiset makkaraperunat tuorekurkkurelissin, tomaattikuutioiden ja mieluisten mausteiden kera.

Tuorekurkkurelissi:

  1. Pese kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja painele enimmät nesteet pois.
  2. Hienonna nippusipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Sekoita kaikki relissin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua.

Vinkit!

Jos teet makkaroita kesäsesongin ulkopuolella, voit hyvin käyttää varastoperunoita ja vaihtaa nippusipulin ruoho- tai kevätsipuliin.

reseptitpääruoka
inkiväärikurkkumakkaranippusipuliperunatomaattivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit