Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 509 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 37 )pääruoka ( 160 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 66 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 62 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 59 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 26 )lime ( 57 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 58 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 151 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 23 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 259 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PAAHDET­TU PARSA-PERUNA­SALAATTI

Paahdettu parsa-perunasalaatti saa mainiota makua marinoiduista punasipuleista ja dijon-vinegretistä. Herkullinen salaatti sopii hyvin niin piknikeille, juhlien pitopöytiin kuin grilliruokien lisukkeeksikin.

Annoskuva reseptille paahdettu parsa-perunasalaatti

PAAHDET­TU PARSA-PERUNA­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
1 h

Ainekset:

  • 500 g perunoita
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 tl yrttimausteseosta (esim. Santa Maria Välimeren yrttiseos)
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 250 g vihreää parsaa
  • kourallinen herneenversoja

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl puna-, valko- tai omenaviinietikkaa

Dijon-vinegretti:

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl omenaviinietikkaa (myös valko- ja punaviinietikat käyvät)
  • 1 rkl kokojyvä dijon-sinappia
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese perunat ja halutessasi kuori ne. Pilko suupaloiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon loraus öljyä, yrttimauste, valkosipulijauhe ja suola. Paahda 30 minuuttia.
  3. Pese parsat ja napsauta niistä puisevat tyvet irti. Leikkaa suupaloiksi. Lisää parsapalat pellille, lisää tarvittessa hieman öljyä ja paahda vielä viisi minuuttia. Ota pelti pois uunista ja jätä jäähtymään (parsat kypsyvät vielä hieman lisää kuumalla pellillä jäähtyessään).
  4. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa puolirenkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Marinoidut punasipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
  5. Valmista dijon-vinegretti. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin.
  6. Leikkaa herneenversot pienemmiksi paloiksi ja sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ja tarjoile.
reseptitsalaatit
herneenversotparsaperunapunasipulivappu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit