Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 508 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 37 )pääruoka ( 160 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 66 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 62 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 59 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 69 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 26 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 151 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 23 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 258 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KEVÄINEN COUSCOUS­SALAATTI

Keväinen couscoussalaatti on ruokaisa, mutta raikas lisuke vaikkapa pääsiäispöytään. Tämän vegaanisen salaatin jujut ovat hauska helmicouscous ja sitruunainen kastike.

Annoskuva reseptille keväinen couscoussalaatti

KEVÄINEN COUSCOUS­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 ½ dl helmicouscousia
  • yhteensä 250 g vihreää parsaa ja broccoliinia
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ dl mustia kalamata-oliiveja (kivettömiä)
  • n. 50 g vegaanista fetaa
  • 1 kevätsipuli
  • reilusti tuoretta basilikaa ja tilliä

Kastike:

  • 1 tl dijon-sinappia
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1/4 dl sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Keitä helmicouscous pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan siivilään.
  2. Leikkaa parsoista puisevat tyvet pois ja kuori parsat tarvittaessa. Itse jätän kapoiset vihreät parsat yleensä kuorimatta. Leikkaa parsat ja broccoliinit noin kolmen sentin pätkiksi.
  3. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista parsaa ja broccoliinia muutama minuutti, jotta ne hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
  4. Silppua aurinkokuivatut tomaatit, halkaise oliivit ja murustele feta. Hienonna kevätsipuli ja yrtit.
  5. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
  6. Valmista kastike. Sekoita dijon-sinappi, sitruunan hienoksi raastettu kuori ja sitruunamehu keskenään. Vispaa joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Sekoita reilu puolet kastikkeesta salaatin joukkoon. Tarkista salaatin maku. Tarjoile loppukastike erikseen.
  8. Salaatti on parhaimmillaan tekopäivänä, mutta maistuu myös seuraavana ja sitä seuraavana päivänä.

Vinkit!

Salaatti onnistuu gluteenittomana, kun vaihtaa helmicouscouksen kvinoaan tai tattarinjyviin. Myös riisi toimii hyvin. Tarkista myös, että käyttämäsi vegefeta on gluteenitonta.

Helmicouscousia löytyy hyvin varustelluista marketeista sekä itämaisista kaupoista. Välillä sitä kutsutaan myös nimellä israelilainen couscous.

reseptitsalaatit
aurinkokuivatut tomaatitbroccoliini, varsiparsakaalihelmicouscouskevätsipulioliivitparsasitruunavegefetayrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit