Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

NASI GORENG ELI PAISTET­TU RIISI

Nasi goreng eli indonesialainen paistettu riisi on helppo ja nopea ruoka, johon voi hyvin käyttää edelliseltä aterialta yli jääneet riisit. Kasviskapinan versiossa on tofua, porkkanaa, kaalia ja maapähkinöitä, mutta voit vaihdella aineksia oman makusi ja jääkaappisi sisällön mukaan.

Annoskuva reseptille nasi goreng

NASI GORENG ELI PAISTET­TU RIISI

Lautanen ja aterimet ikoni
2-3 annosta
kello
30-45 min

Ainekset:

  • 1 1/2 dl basmatiriisiä tai muuta riisiä (tai n. 4-5 dl keitettyä riisiä)
  • 200 g tofua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 2 porkkanaa 
  • pala kaalia (n. 150 g)
  • 1/4 tl jauhettua kurkumaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa (tai oman maun mukaan)
  • 1/2 ruukkua thaibasilikaa ja/tai korianteria
  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 dl kuorittuja maapähkinöitä
  • 1 lime
  • 1 rkl ketjap manisia eli makeaa soijakastiketta
  • (chiliä kuivattuna tai tuoreena)

Valmistus:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Jätä siivilään odottamaan.
  2. Painele tofusta enimmät nesteet keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Murustele tofu sormin pieniksi paloiksi. Laita tofu kuumalle kuivalle pannulle ja paahda muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää 1 rkl öljyä ja paista rapeaksi. Ota pois pannulta. 
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta porkkanat. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista minuutin ajan. Sekoita joukkoon kurkuma ja paista vielä hetki.
  5. Lisää kypsä riisi, soijakastike ja sambal oelek pannulle. Sekoita joukkoon porkkana, kaali ja rapeaksi paistettu tofu. Paista muutama minuutti. Tarkista maku.
  6. Hienonna thaibasilika/korianteri ja kevätsipuli, rouhi maapähkinät. Leikkaa lime lohkoiksi. 
  7. Ripottele nasi gorengin pinnalle korianteri, kevätsipuli ja maapähkinät. Tarjoile limelohkojen, ketjap manisin ja halutessasi extrachilin kanssa.
reseptitpääruoka
aasialaineninkiväärikaalikevätsipulikorianterilimepähkinätporkkanariisisipulithaibasilikatofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit