Soijarouhe-parsawokki on herkullinen uudenlainen tapa nauttia parsasta. Aasialaishenkinen wokki maustetaan aromaattisella kiinalaisella viismausteella, jota voi ostaa aasialaisista marketeista.
![Annoskuva reseptille soijarouhe-parsawokki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F05%2Fsoijarouhe-parsawokki.jpg&w=3840&q=75)
SOIJAROUHE-PARSAWOKKI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 500 g vihreää parsaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuotetta inkivääriä hienona raasteena
- 3 rkl öljyä
- 1 dl soijarouhetta
- 1 tl kiinalaista viismaustetta
- 1 dl vettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 rkl seesamiöljyä
- tuoretta korianteria
- crispy chilli in oil -chiliöljyä tai muuta chiliä
- lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä
Valmistus:
- Huuhtele parsat ja napsaise puisevat tyvet pois. Leikkaa parsat parin sentin paloiksi. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli, raasta inkivääri hienoksi raasteeksi.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista parsoja kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, inkivääri ja soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta viismausteella. Lisää vesi ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
- Sekoita soijakastike, riisiviinietikka ja seesamiöljy keskenään. Lisää parsat pannulle, sekoita joukkoon kastike. Anna kiehahtaa.
- Viimeistele tuoreellan korianterilla. Tarjoile crispy chili in oilin ja keitetyn riisin kanssa.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 mininkiväärikorianteriparsasipulisoijarouhevalkosipuli