Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 482 )aamupalat ( 20 )alkuruoat ( 17 )jälkiruoat ( 13 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 39 )makeat leivonnaiset ( 34 )pääruoka ( 147 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 5 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 39 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 62 )alle 20 min ( 22 )alle 30 min ( 57 )ananas ( 12 )appelsiini ( 7 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 11 )banaani ( 5 )basilika ( 38 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 37 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 7 )hummus ( 4 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 56 )jalapeno ( 7 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 7 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 23 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 18 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 17 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 62 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 24 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 53 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 18 )miso ( 7 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 9 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 19 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 19 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 14 )pähkinät ( 27 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 43 )parsa ( 4 )parsakaali ( 8 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 21 )perilla ( 3 )persilja ( 34 )persimon ( 8 )peruna ( 49 )pesto ( 8 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 71 )pulla ( 3 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 54 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 37 )retiisi ( 10 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 4 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 11 )siemenet ( 11 )sienet ( 26 )sipuli ( 146 )sitruuna ( 109 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 18 )soijasuikaleet ( 17 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 3 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 19 )timjami ( 14 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 3 )valkosipuli ( 244 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 3 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )yrtit ( 25 )

KURPITSA­PASTA

Kurpitsapasta on herkullinen lisäys arjen pastarulettiin. Makean kurpitsasoseen ja umamisten misolla maustettujen pähkinöiden yhdistelmä sopii hyvin myös juhlavampiin tilanteisiin.

Annoskuva reseptille kurpitsapasta

KURPITSA­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
30-45 min

Ainekset:

  • 350 g kurpitsasosetta (myski-, hokkaido- tai talvikurpitsasta tehtyä)
  • 400 g pastaa
  • suolaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vegaanista voita (tai rypsiöljyä)
  • 2 ½ dl kaurakermaa
  • mustapippuria
  • 1-2 dl pastan keitinvettä
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita

Misopähkinät:

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 rkl vegaanista voita
  • 1 rkl misotahnaa

Valmistus:

  1. Valmista ensin kurpitsasose, jos sinulla ei ole sitä valmiina. Kuori ja paloittele 350 g kurpitsaa ja kypsennä pehmeäksi höyryttämällä tai keittämällä. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla muussaamalla.
  2. Valmista misopähkinät alla olevan ohjeen mukaan.
  3. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ota pari desiä keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  4. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi pannulla tai kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä parin minuutin ajan.
  5. Lisää pannulle kurpitsasose ja kaurakerma, anna kuumentua.
  6. Mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  7. Sekoita joukkoon pasta ja sen verran keitinvettä, että saat aikaan hyvän koostumuksen. Sekoita joukkoon lopuksi ravintohiivahiutaleet.
  8. Tarjoile misopähkinöiden kanssa.

Misopähkinät:

  1. Rouhi hasselpähkinöitä hieman veitsellä.
  2. Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan. Lisää voi ja misotahna pannulle ja anna sulaa. Sekoittele, jotta maut tarttuvat pähkinöihin. Varo, ettei pähkinät pala.
  3. Siirrä pähkinät pois pannulta ja anna jäähtyä.

Vinkit!

Voit tehdä misopähkinät myös muista pähkinöistä tai vaihtaa ne kurpitsansiemeniin.

reseptitpasta
arkiruokakurpitsamisomyskikurpitsapähkinätravintohiivahiutaleetvalkosipuli