Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

SOIJA­SUIKALE-HARISSA­PASTA

Soijasuikale-harissapasta on lempeän tulinen ruoka, josta ei umamia puutu. Tuore basilika ja ravintohiivahiutaleet viimeistelevät makumaailman.

Annoskuva reseptille soijasuikale-harissapasta

SOIJA­SUIKALE-HARISSA­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 6 dl soijasuikaleita (125 g)
  • 6 dl vahvaa kasvislientä tai vegaanista kanalientä (esim. vettä ja 2 liemikuutioita)
  • 300 g pastaa
  • suolaa
  • 3 rkl harissaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 dl valkoviiniä (tai 1 rkl valkoviinietikkaa)
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 4 rkl vegaanista tuorejuustoa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • ravintohiivahiutaleita tai vegaanista parmesaania (esim. auringonkukansiemenparmesaania)

Valmistus:

  1. Laita soijasuikaleet kulhoon. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada suikaleiden päälle. Peitä kannella ja anna hautua 10-15 minuuttia. Valuta, säästä liotusvesi. Puristele kuivaksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, säästä pari desiä keitinvettä ja huuhtele kylmällä vedellä, jos kastike ei ole valmista samaan aikaan.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla ja ruskista soijasuikaleet. Sekoita joukkoon 1 rkl harissaa. Siirrä hetkeksi sivuun odottamaan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa tai isossa paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää soijasuikaleet, tomaattipyre, loput 2 rkl harissaa ja valkoviini. Sekoittele hetken aikaa.
  5. Lisää tomaattimurska ja 3 dl soijasuikaleiden liottamisesta jäänyttä lientä (lisää vettä, jos lientä jäi vähemmän kuin 3 dl). Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kevyesti poreillen noin viisi minuuttia.
  6. Lisää vegaaninen tuorejuusto ja anna sen sulaa kastikkeeseen. Sekoita joukkoon pasta sekä tarpeen mukaan säästämääsi pastan keitinvettä, jotta saat kastikkeeseen hyvän koostumuksen. Tarkista vielä maku ja mausta mustapippurilla (ja tarvittaessa suolalla).
  7. Viimeistele tuoreella basilikalla ja tarjoile ravintohiivahiutaleiden tai vegaanisen parmesaanin kanssa.
reseptitpasta
arkiruokabasilikaharissasipulisoijasuikaleetvalkosipuli