Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 499 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 156 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 59 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 19 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 66 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 23 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 55 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 117 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 20 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 253 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

LANTTU-LINSSI­KEITTO

Lanttu-linssikeitto on lempeän mausteinen soppa, joka maistuu talvipäivän lounaana. Keitto viimeistellään sitruunalla ja chilillä ja tarjoillaan makuja tasapainottavan vegaanisen fraichen kanssa. Nam!

Annoskuva reseptille lanttu-linssikeitto

LANTTU-LINSSI­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 800 g lanttua (1-2 kpl)
  • 200 g porkkanaa (2-3 kpl)
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl korianteria jauhettuna
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
  • ½ tl kurkumaa jauhettuna
  • 2 dl punaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1 l kasvislientä (esim. vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • tarjoiluun vegaanista fraichea tai jogurttia sekä chiliä tuoreena ja/tai kastikkeena (kuvassa valkosipuli-chiliöljyä)

Valmistus:

  1. Kuori ja paloittele lantut ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää juurespalat sekä valkosipuli, inkivääri, korianteri, juustokumina, sokeri, suola, chilijauhe ja kurkuma. Paista muutama minuutti.
  3. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan. Lisää kasvisliemi.
  4. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla kevyesti noin puolen tunnin ajan, kunnes juurekset ja linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä noin desi kerrallaan.
  5. Soseuta keitto ja lisää vettä sen verran, että saat mieluisan koostumuksen.
  6. Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoile fraichen ja chilin kanssa.
reseptitkeitot
arkiruokainkiväärilanttulinssitporkkanasipulisitruunavalkosipuli