Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

MÄMMI-TIIKERI­KAKKU

Mämmi-tiikerikakku on pääsiäisen kahvipöydän herkullisin leivonnainen. Klassinen kahvikakku saa maltaisen maun mämmistä ja kakku maistuu myös heille, jotka eivät mämmistä muuten välitä.

Annoskuva reseptille mämmi-tiikerikakku

MÄMMI-TIIKERI­KAKKU

pala kakkua
n. 12 palaa
kello
1 h +
jäähtyminen

Ainekset:

  • 150 g vegaanista margariinia 
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 dl mämmiä
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • vuoan jauhottamiseen margariinia ja korppujauhoja

Valmistus:

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se on pehmeää, kun alat leipomaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää jogurtti ja omenaviinietikka pienissä erissä, sekoita hyvin.
  4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Kääntele taikinan sekaan.
  5. Ota kolmasosa taikinasta erikseen ja sekoita sen joukkoon mämmi ja kaakaojauhe.
  6. Laita puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle, levitä sen päälle tumma taikina ja päälle vielä loput vaaleasta. Töki taikinaa pohjaan asti haarukalla, jotta saat aikaan kivan tiikerikuvion.
  7. Paista kakkua uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää se keskelle kakkua ja jos siihen tarttuu taikinaa, jatka paistamista. Kypsä kakku ei tartu tikkuun.
  8. Anna jäähtyä hetki ja kippaa sitten vuoasta tarjoiluvadille. Tarjoile kokonaan jäähtyneenä.
reseptitmakeat leivonnaiset
kahvikakkukakkumämmipääsiäinen