PAAHDETUT PORKKANAT TAHINI­KASTIK­KEELLA

Paahdetut porkkanat tahinikastikkeella on täydellinen sesonkilisuke vaikka hienommallekin itsenäisyyspäivän dinnerille ja lisäksi se sopii mainiosti joulupöytään. Makeaksi paahtuneet porkkanat saavat ylleen simppelin, mutta herkullisen tahinikastikkeen ja koko komeus viimeistellään tuoreella korianterilla ja rubiinimaisilla granaattiomenan siemenillä.

paahdetut porkkanat tahinikastikkeella

PAAHDETUT PORKKANAT TAHINI­KASTIK­KEELLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
40 min

Ainekset:

  • 500 g porkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juustokuminan eli jeeran siemeniä
  • suolaa
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl seesamiöljyä
  • tuoretta korianteria
  • granaattiomenan siemeniä

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese porkkanat hyvin ja leikkaa ne pitkittäin neljään-kuuteen osaan porkkanoiden koosta riippuen. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja juustokuminan siemenet. Mausta suolalla.
  3. Paahda porkkanoita uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Porkkanoiden paahtuessa valmsita kastike. Sekoita keskenään tahini ja seesamiöljy.
  5. Asettele lämpimät tai jäähtyneet porkkanat tarjoilulautaselle. Lorota tahinikastiketta porkkanoille ja viimeistele tuoreella korianterilla sekä granaattiomenan siemenillä.
reseptitlisukkeet
granaattiomenakorianteriporkkanatahini

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit