PANKO­PANEROI­DUT PARSAT

Pankopaneroidut parsat ovat herkkua, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa osaksi pääsiäismenua. Rapeat parsat voi tarjoilla lisukkeena tai alkupalana vegaanisen majoneesin kanssa.

pankopaneroidut parsat

PANKO­PANEROI­DUT PARSAT

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • reilusti rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus:

  1. Pätkäise parsoista puiseva tyvi.
  2. Sekoita kaurajuoma ja vehnäjauhot keskenään laakeassa kulhossa tai lautasella, mausta valkosipulijauheella, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita toisessa astiassa pankojauhot ja ravintohiivahiutaleet.
  3. Paneroi parhaat kastamalla ne ensin kaurajuoma-vehnäjauhoseokseen ja pyörittelemällä sitten pankojauhoissa.
  4. Kuumenna reilu määrä öljyä paistinpannulla.
  5. Paista parsat rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä hetkeksi talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle ja sitten tarjoiluvadille. Tarjoile lämpiminä.

Vinkit!

Voit paistaa parsat myös uunissa. Levitä ne öljyttyyn uunivuokaan ja paista 220 asteessa 10 minuuttia, käännä puolivälissä.

Gluteeniton versio valmistuu vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja pankojauhot gluteenittomiin korppujauhoihin. Käytä myös gluteenitonta kaurajuomaa.

reseptitlisukkeet
pääsiäinenparsaravintohiivahiutaleet

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit