Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 483 )aamupalat ( 20 )alkuruoat ( 17 )jälkiruoat ( 13 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 39 )makeat leivonnaiset ( 34 )pääruoka ( 148 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 5 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 39 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 62 )alle 20 min ( 22 )alle 30 min ( 57 )ananas ( 12 )appelsiini ( 7 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 11 )banaani ( 5 )basilika ( 39 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 37 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 4 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 56 )jalapeno ( 7 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 7 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 23 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 18 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 17 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 62 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 24 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 53 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 18 )miso ( 7 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 9 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 19 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 19 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 14 )pähkinät ( 27 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 43 )parsa ( 4 )parsakaali ( 8 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 21 )perilla ( 3 )persilja ( 34 )persimon ( 8 )peruna ( 49 )pesto ( 8 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 71 )pulla ( 3 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 54 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 10 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 4 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 11 )siemenet ( 11 )sienet ( 26 )sipuli ( 147 )sitruuna ( 110 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 18 )soijasuikaleet ( 17 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 3 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 19 )timjami ( 14 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 3 )valkosipuli ( 245 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 3 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )yrtit ( 25 )

SILLITÖN GUBB­RÖRA

Sillitön gubbröra on vegaaninen versio ruotsalaisten suosikki sillitahnasta. Se maistuu erinomaisesti alkuruokana näkkileivän tai ruisnappien kanssa tarjoiltuna. Kesällä sen kaveriksi sopivat keitetyt varhaisperunat.

Annoskuva reseptille sillitön gubbröra

SILLITÖN GUBB­RÖRA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 1-2 perunaa (n. 180 g)
  • 1/2 pkt tofua (n. 135 g)
  • 3/4 tl kala namak -suolaa
  • 1 prk Kalavale Sillitöntä silliä (200 g)
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1/2 ruukkua tilliä
  • 1 dl vegaanista fraichea
  • 3 rkl vegaanista majoneesia
  • 3 rkl merilevämätiä tai -kaviaaria
  • Suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  2. Ota tofu pois paketista, kääräise puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle vähintään 15 minuutiksi. Murenna pieniksi paloiksi ja mausta kala namak -suolalla.
  3. Leikkaa sillittömät sillit pieniksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli ja tilli.
  4. Sekoita kaikki gubbröran ainekset keskenään, myös kaikki sillittömän silli -purkin kastikkeet. Mausta suolalla (luultavasti ei kaipaa enempää) ja mustapippurilla. 
  5. Tarjoile esimerkiksi ruisnappien tai -nachojen kanssa.

Vinkit!

Voit tehdä gubbröran myös itse tehdystä munakoisosillistä. Resepti löytyy täältä, mausta kastike curryn sijaan sinapilla.

Kala namak -suola on mustaa rikkipitoista suolaa, jossa on vahva kananmunan aromi. Sen sijaan voi toki käyttää myös tavallista suolaa.

reseptitalkuruoatkastikkeet
merilevämätipääsiäinenperunaruohosipulitillitofuvappu