Kuusenkerkkäpesto maistuu ihanan metsäiselle! Levitä kerkkäpestoa leivälle, sekoita pastan joukkoon tai tarjoile salaatin kanssa, tämä herkkutahna sopii kaikkialle, mihin tavallinenkin pesto.
Kuusenkerkkien sesonki on alkukesästä, kun ne ovat heleän vaaleanvihreitä ja pehmeitä. Muista, että kuusenkerkkien keruu ei kuulu jokaisenoikeuksiin, vaan keräämiseen tarvitaan metsänomistajan lupa.

KUUSENKERKKÄPESTO
Ainekset:
- 3 dl kuusenkerkkiä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl ravintohiivahiutaleita
- 1 ½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 tl sitruunan mehua
- 1 tl suolaa
Valmistus:
- Huuhtele kuusenkerkät tarvittaessa ja valuta suht kuiviksi.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat ruskistua. Varo polttamasta. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi.
Kokeile myös näitä herkullisia pestoja:
reseptitkastikkeet
kuusenkerkkäpestoravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipulivillivihannekset