PORKKALA­PASTA & HELPOMPI TAPA TEHDÄ PORKKALA

Porkkalapasta on nopea ja herkullinen ruoka, joka valmistuu pastan kiehuessa. Vegaanisen pastareseptin lisäksi löydät tästä artikkelista ohjeen helpompaan tapaan tehdä porkkala.

Porkkalaa voi valmistaa myös suolapetiä helpommalla tavalla keittämällä porkkanat suolavedessä. Valmistus on näin vaivattomampaa eikä suurta määrää suolahävikkiä synny.

Porkkalapasta on herkullisen yksinkertainen ruoka, joka on nopeasti pöydässä. Makumaailmassa on savuisan porkkalan lisäksi hieman piparjuurta, sitruunaa ja tilliä. Maistuu koko perheelle! Jos haluat pastaan ruokaisuutta, lisää joukkoon esimerkiksi kikherneitä tai paistettua tofua.

Ja hei, jos kuitenkin olet sitä mieltä, että kyllä se porkkala vaan pitää suolapedissä kypsentää, niin se resepti löytyy täältä.

porkkalapasta

PORKKALA­PASTA & HELPOMPI TAPA TEHDÄ PORKKALA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
20 min

Ainekset:

  • 1 sipuli tai punasipuli
  • 200 g porkkalaa
  • pieni pala piparjuurta
  • 2-3 rkl öljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 350-400 g spagettia tai muuta pastaa

Valmistus:

  1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Keitä pasta aina isossa kattilassa reilussa määrässä hyvin suolattua vettä. Kypsennä pasta al denteksi, säästä noin desi keitinvedestä, kun valutat pastan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa porkkala paloiksi. Raasta piparjuuri hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää porkkala ja paista hetki. Sekoita joukkoon piparjuuri ja kaurakerma. Keitä pari minuuttia.
  4. Mausta kastike sitruunan mehulla, tillillä, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita joukkoon valutettu pasta ja hieman keitinvettä, jotta saat sopivan koostumuksen. Anna kuumentua. Tarjoile heti.

HELPOMPI TAPA TEHDÄ PORKKALA

Ainekset:

  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 2 l vettä
  • 2 rkl + 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ tl nestesavua / savuaromia
  • 1 tl situunan mehua tai valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • (pala nori-arkista)

Valmistus:

  1. Kuori porkkanat. Kuumenna 2 rkl suolalla maustettu vesi kiehuvaksi, laita porkkanat veteen ja keitä 20 minuuttia. Ota pois vedestä ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita marinadi ainekset rypsiöly, nestesavu, sitruunan mehu, sokeri ja 1 tl suolaa kulhoon. Halutessasi voit murustella joukkoon myös palan noria.
  3. Suikaloi porkkanat juustohöylällä ja sekoita marinadiin.
  4. Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa vähintään yhden vuorokauden ajan.
reseptitpasta
pastapiparjuuriporkkalaporkkanatilli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit