Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PAAHDETTU BATAATTI KARDEMUMMA-TOMAATTI­KASTIK­KEESSA

Paahdettu bataatti kardemumma-tomaattikastikkeessa on mahtavien makujen ruoka! Resepti on alunperin Ottolenghin Flavour-kirjasta.

Bataatit paahdetaan kuumassa uunissa ja sitten upotetaan upean makuiseen kardemummalla ja limen kuorella maustettuun tomaattikastikkeeseen. Viimeisen silauksen ruualle antaa valkosipuli-chili-tilli-limeseos, joka ripsautellaan valmiin ruuan päälle. Voit tarjoilla seoksen myös erikseen, jos tarjoilet ruokaa lapsille tai muille chilistä piittaamattomille.

Annoskuva reseptille paahdettu bataatti kardemumma-tomaattikastikkeessa

PAAHDETTU BATAATTI KARDEMUMMA-TOMAATTI­KASTIK­KEESSA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
1 h

Ainekset:

  • 800 g bataattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rl agavesiirappia
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Kardemumma-tomaattikastike:

  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 banaanisalottisipuli
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 ½ tl sokeria
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tlk säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (400 g)
  • 2 dl vettä
  • 1 lime
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen kiertoilmalle.
  2. Pese bataatit oikein hyvin ja leikkaa ne n. 2 ½ sentin paksuisiksi siivuiksi.
  3. Sekoita keskenään 2 rkl oliiviöljyä, agavesiirappi sekä ½ tl kardemummaa ja juustokuminaa. Lisää ½ tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria. Sekoita seos bataattisiivuihin ja levitä bataatit leivinpaperin päälle pellille.
  4. Peitä pelti foliolla ja laita bataatit uuniin 25 minuutiksi. Poista folio ja paahda vielä 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat saaneet kunnolla väriä.
  5. Bataattien paahtuessa tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Laita ne öljyn ja ½ tl suolan kanssa pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Ota puolet seoksesta pois pieneen kulhoon, jätä loput pannulle.
  6. Kuori ja hienonna banaanisalottisipuli ja lisää se pannulle valkosipuli-chiliöljyyn. Kuullota viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyre, sokeri, kardemumma ja juustokumina.
  7. Lisää säilykekirsikkatomaatit ja huuhtaise purkki kahdella desillä vettä, jonka lisäät myös pannulle. Raasta puolikkaan limen kuori mukaan. Keitä kastiketta viitisen minuuttia. Mausta suolalla, noin teelusikallinen lienee hyvä määrä.
  8. Lisää paahdetut bataatit pannulle. Käännä levy ihan pienelle ja kypsennä vielä kymmenisen minuuttia.
  9. Sekoita ½ limen mehu ja hienonnettu tilli aiemmin talteen ottamasi valkosipuli-chiliöljyn joukkoon ja lusikoi se bataattien päälle.
  10. Tarjoile lisäksi limelohkoja. Lisukkeesi sopii esimerkiksi keitetty couscous, kvinoa tai riisi.

Vinkit!

Jos kaipaat tähän ruokaan lisää ruokaisuutta, lisää tomaattikastikeen joukkoon purkillinen kikherneitä tai linssejä.

Kardemumma-tomaattikastike sopii mainiosti myös vaikkapa tofun kanssa tarjottavaksi.

reseptitlisukkeetpääruoka
bataattichililimesalottisipulitillivalkosipuli