PUNA­JUURI­BOLOGNESE

Punajuuribolognese on upean värinen ja herkullisen mehevä pastaruoka, josta ei makua puutu. Tämän ruoan tekemiseen tarvitsee hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos palkitsee.

Punajuuribolognesea on helppo tehdä kerralla isompi satsi. Kastike ei pahastu uudelleen lämmittämisestä, päinvastoin. Tarjoile bolognese klassisesti spagetin kanssa tai tee siitä lasagnea. Se sopii hyvin myös mm. pizzan päälle ja tortilloiden täytteeksi.

punajuuribolognese

PUNA­JUURI­BOLOGNESE

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
Kello ikoni
50 min

Ainekset:

  • 2 punajuurta (200 g)
  • 2 porkkanaa (200 g)
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ tl fenkolinsiemeniä
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 5 dl kasvislientä (esim. 5 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • tarjoiluun ravintohiivahiutaleita ja tuoretta basilikaa
  • lisukkeeksi keitettyä spagettia

Valmistus:

  1. Kuori ja paloittele punajuuret ja porkkana. Pilko lehtiselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki kasvikset tehosekoittimeen ja aja rouheeksi. Voit toki myös hienontaa kaikki kasvikset veitsellä.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Lisää soijarouhe ja paista hetki sekoitellen. Lisää tomaattipyre, soijakastike ja fenkolinsiemenet, sekoita hyvin. Lisää punaviini parissa erässä ja anna imeytyä soijarouheeseen.
  3. Lisää kasvisrouheseos, tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia puolisen tuntia. Sekoita välillä ja tarkkaile ettei kastike pala pohjaan tai muutu liian paksuksi. Lisää tarvittaessa vettä joukkoon.
  4. Mausta kastike hienonnetulla timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoile keitetyn spagetin kanssa, viimeistele annokset ravintohiivahiutaleilla ja tuoreella basilikalla.

Vinkit!

Kokeile punajuurien sijaan muita kasviksia vaihtelun vuoksi. Esimerkiksi juuriselleri, palsternakka tai kurpitsa toimivat hyvin.

Punaviinin sijaan voit käyttää alkoholitonta punaviiniä tai korvata sen vedellä ja ruokalusikallisella viinietikkaa.

Tuoreen timjamin sijaan voit käyttää kuivattua. Käytä sitä yksi teelusikallinen ja lisää se ruoan joukkoon jo kohdassa 2.

reseptitpasta
arkiruokalehtiselleriporkkanapunajuurisipulisoijarouhevalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit