KÅLMAJA ELI RUOTSA­LAINEN KAALI­PANNU

Kålmaja on ruotsalainen kaalipannu, joka tarjoillaan perunoiden, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa. Kasviskapinan veganisoitu versio on pohjoismaista lohturuokaa parhaimmillaan – helppo, edullinen ja täyttävä ruoka valmistuu yhdellä pannulla alle tunnissa!

Annoskuva reseptille kålmaja

KÅLMAJA ELI RUOTSA­LAINEN KAALI­PANNU

Lautanen ja aterimet ikoni
4:lle
kello
45 min

Ainekset:

  • 500 g kaalia
  • 1 iso sipuli (n. 160 g)
  • 2 rkl kasvipohjaista voita
  • 3 dl soijarouhetta
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl tummaa tai vaaleaa siirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 ½ dl kaurakermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • (lehti)persiljaa

Tarjoiluun:

  • puolukkasurvosta tai -hilloa
  • suolakurkkuja tai mummonkurkkuja
  • lisukkeeksi keitettyjä perunoita

Valmistus:

  1. Kuutioi kaali. Kuori sipuli ja hienonna se.
  2. Kuumenna voi paistokasarissa tai isolla pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi.
  3. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Mausta jauhelihamausteella. Lisää 2 dl vettä ja anna imeytyä soijarouheeseen.
  4. Lisää kaali kasariin ja paista n. 15 minuuttia, kunnes kaali kunnolla pehmenee ja saa hieman väriä. Mausta siirapilla ja soijakastikkeella.
  5. Lisää loput 2 dl vettä ja murusteltu kasvisliemikuutio. Anna hautua noin kymmenen minuuttia tai kunnes neste alkaa olla haihtunut.
  6. Sekoita joukkoon kerma ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  7. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile lisäksi puolukkasurvosta, suolakurkkuja ja keitettyjä perunoita.
reseptitpääruoka
kaalipersiljasipulisoijarouhe

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit