Kålmaja on ruotsalainen kaalipannu, joka tarjoillaan perunoiden, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa. Kasviskapinan veganisoitu versio on pohjoismaista lohturuokaa parhaimmillaan – helppo, edullinen ja täyttävä ruoka valmistuu yhdellä pannulla alle tunnissa!

KÅLMAJA ELI RUOTSALAINEN KAALIPANNU


Ainekset:
- 500 g kaalia
- 1 iso sipuli (n. 160 g)
- 2 rkl kasvipohjaista voita
- 3 dl soijarouhetta
- 1 rkl jauhelihamaustetta
- 4 dl vettä
- 2 rkl tummaa tai vaaleaa siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 ½ dl kaurakermaa
- suolaa ja mustapippuria
- (lehti)persiljaa
Tarjoiluun:
- puolukkasurvosta tai -hilloa
- suolakurkkuja tai mummonkurkkuja
- lisukkeeksi keitettyjä perunoita
Valmistus:
- Kuutioi kaali. Kuori sipuli ja hienonna se.
- Kuumenna voi paistokasarissa tai isolla pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi.
- Lisää soijarouhe ja paista hetki. Mausta jauhelihamausteella. Lisää 2 dl vettä ja anna imeytyä soijarouheeseen.
- Lisää kaali kasariin ja paista n. 15 minuuttia, kunnes kaali kunnolla pehmenee ja saa hieman väriä. Mausta siirapilla ja soijakastikkeella.
- Lisää loput 2 dl vettä ja murusteltu kasvisliemikuutio. Anna hautua noin kymmenen minuuttia tai kunnes neste alkaa olla haihtunut.
- Sekoita joukkoon kerma ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
- Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile lisäksi puolukkasurvosta, suolakurkkuja ja keitettyjä perunoita.
reseptitpääruoka
kaalipersiljasipulisoijarouhe