Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

BUFFALO KIK­HERNE-LEHTI­KAALI­SALAATTI

Buffalo kikherne-lehtikaalisalaatti lainaa makumaailmansa buffalo hot wingseiltä. Hot sauce -chilikastikkeella maustetut paahdetut kikherneet, vegaaninen blue cheese -kastike ja lehtiselleri muodostavat yhdessä hurmaavan makunautinnon.

Lehtikaali toimii loistavasti salaattipohjana, kunhan sen ensin pehmittää. Se onnistuu helposti sekoittamalla lehtikaalien joukkoon ripaus suolaa ja hieromalla lehtikaalia käsin, jolloin sen kuidut pehmenevät.

Annoskuva reseptille buffalo kikherne-lehtikaalisalaatti

BUFFALO KIK­HERNE-LEHTI­KAALI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
2-4 annosta
kello
45 min +
kikherneiden jäähtyminen

Ainekset:

Buffalo-kikherneet:

  • 1 prk kypsiä kikherneitä (n. 230 g)
  • 2 rkl hot sauce -chilikastiketta (esim. Texas Pete)
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa

Blue cheese -kastike:

  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1 dl vegaanista fraichea
  • 2 ½ rkl Poppamies Blue cheese dippijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • 150 g lehtikaalia
  • 1 porkkana
  • 2 lehtisellerin vartta

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Valuta kikherneet ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa kikherneet keittiöpyyhkeellä, nypi irronneet kuoret pois joukosta. Sekoita kikherneiden joukkoon chilikastike, öljy ja suola.
  3. Paahda kikherneitä 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat rapsakoituneet ja ruskistuneet. Varo, kun otat pellin uunista, sillä paahdetut kikherneet saattavat poksahdella. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  5. Revi lehtikaalin lehdet irti ruodista (käytä ruodit johonkin toiseen ruokaan) ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi siivuksi.
  6. Laita lehtikaalit kulhoon ja ripsauta joukkoon vähän suolaa. Puristele käsin lehtikaalit pehmoisiksi. Sekoita suurin osa kastikkeesta lehtikaaleihin, sekoita joukkoon porkkanat, lehtisellerit ja buffalo-kikherneet. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen, niin sitä voi lisätä salaattiin oman maun mukaan.
reseptitsalaatit
kikhernelehtikaalilehtiselleriporkkana