Tämä on paras vegaaninen sienisalaatti joulupöytään. Perinteinen, täyteläinen ja juuri oikein tasapainossa. Minusta sienisalaatti kuuluu ehdottomasti maustaa valkopippurilla ja kunnon etikalla – ne tekevät tästä reseptistä the sienisalaatin.

SIENISALAATTI


Ainekset:
- 500 g suolasieniä
- 1 keskikokoinen sipuli (n. 70 g)
- 1 dl kasvipohjaista vähäsokerista vispikermaa (esim. Flora tai Oatly)
- 1 ½ dl kasvipohjaista kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- ½ tl sokeria
- 1/4-½ tl valkopippuria jauhettuna
- (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna)
- (suolaa)
Valmistus:
- Liota sienet kylmässä vedessä pari kertaa vesi vaihtaen, suolaisuudesta riippuen 1-2 h. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla. Valuta sienet hyvin ja leikkaa pieneksi silpuksi.
- Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja maista, tarvitseeko suolaa.
- Laita sienisalaatti toviksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
jouluruohosipulisienetsipuli











