SIENI­SALAATTI

Tämä on paras vegaaninen sienisalaatti joulupöytään. Perinteinen, täyteläinen ja juuri oikein tasapainossa. Minusta sienisalaatti kuuluu ehdottomasti maustaa valkopippurilla ja kunnon etikalla – ne tekevät tästä reseptistä the sienisalaatin.

Annoskuva reseptille sienisalaatti

SIENI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 8 annosta
kello
n. 2 h

Ainekset:

  • 500 g suolasieniä
  • 1 keskikokoinen sipuli (n. 70 g)
  • 1 dl kasvipohjaista vähäsokerista vispikermaa (esim. Flora tai Oatly)
  • 1 ½ dl kasvipohjaista kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • ½ tl sokeria
  • 1/4-½ tl valkopippuria jauhettuna
  • (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna)
  • (suolaa)

Valmistus:

  1. Liota sienet kylmässä vedessä pari kertaa vesi vaihtaen, suolaisuudesta riippuen 1-2 h. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla. Valuta sienet hyvin ja leikkaa pieneksi silpuksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja maista, tarvitseeko suolaa.
  4. Laita sienisalaatti toviksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
jouluruohosipulisienetsipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit